Sebastian Papaiani: Geo Saizescu avea o minte strălucită şi deosebită

Actorul Sebastian Papaiani a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că Geo Saizescu - care a încetat din viaţă la 80 de ani - avea o minte strălucită şi deosebită şi a adăugat că regizorul deţinea o putere de muncă excepţională, având proiecte la care lucra în ultima vreme.

119 afișări
Imaginea articolului Sebastian Papaiani: Geo Saizescu avea o minte strălucită şi deosebită

Sebastian Papaiani (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

"Geo Saizescu a însemnat întreaga mea perioadă de viaţă tânără, l-am cunoscut în Institutul de Teatru şi Cinematografie, avea o minte strălucită, deosebită", a declarat actorul pentru MEDIAFAX.

De asemenea, Papaiani a spus că cineastul avea o serie de proiecte la vârsta înaintată pe care o avea.

"Cu un elan şi o putere de muncă excepţională. Avea şi acum proiecte - şi nu unul, ci mai multe, acum la vârsta de 80 de ani. L-am cunoscut şi într-un fel am tinerit cu el. Eu am început filme cu el prin '62 - '63, până de curând", a declarat Sebastian Papaiani pentru MEDIAFAX.

Regizorul Geo Saizescu a murit la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Saizescu a regizat mai multe lungmetraje considerate antologice pentru istoria filmului de comedie românesc, printre care "Astă seară dansăm în familie", "Păcală" şi "Secretul lui Bachus".

La unele dintre filmele sale, Geo Saizescu a fost şi scenarist, şi actor.

A colaborat cu unii dintre cei mai populari actori români, ca Gheorghe Dinică, Dem Rădulescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Stela Popescu şi Horaţiu Mălăele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici