Secţiune dedicată producţiilor 3D, la Festivalul de la Veneţia

Festivalul de Film de la Veneţia va avea, începând din 2009, o nouă secţiune paralelă, în care vor fi proiectate pelicule 3D, ce adaugă o notă de modernitate celui mai vechi eveniment de gen din lume, informează organizatorii, citaţi de hollywoodreporter.com

45 afișări
Imaginea articolului Secţiune dedicată producţiilor 3D, la Festivalul de la Veneţia

Secţiune dedicată producţiilor 3D, la Festivalul de la Veneţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizatorii Festivalului au adăugat că ediţia din acest an, cea de-a 66-a, va beneficia de o nouă sală de proiecţii, Sala Perla 2, cu o capacitate de 450 de locuri, în care vor rula filmele din secţiunile Critic's Week şi Venice Days.

Inaugurarea sălii face parte dintr-un plan mai vast de restaurare, care include şi redeschiderea docurilor principale ale Palazzo del Casino, în paralel cu pregătirile pentru inaugurarea noului Palazzo del Cinema, în 2011.

Premiul 3D, sponsorizat de compania producătoare de ochelari de soare Persol, va fi acordat pentru "cel mai creativ film dintre toate peliculele 3D, produse în perioada septembrie 2008 - august 2009".

Câştigătorul acestui premiu va fi desemnat de un juriu alcătuit din trei persoane: regizorul italian Nadia Ranocchi, istoricul american Dave Kehr şi criticul de film american Scott Foundas.

A 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 2 - 12 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici