Semnificaţii istorice pentru 10 iulie

În 1509 s-a născut teologul şi omul de stat Jean Calvin, important reprezentant al reformei protestante, care a murit la data de 27 mai, 1564.

1036 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru 10 iulie

Jean Calvin

În 1871 s-a născut scriitorul Marcel Proust (m. 18 noiembrie, 1922).

În 1996 a avut loc, la Neptun, Sesiunea Plenară a Comitetului NATO pentru coordonarea spaţiului aerian european cu partenerii de cooperare.

În 2008 preşedintele american George W. Bush a promulgat o nouă lege privind interceptările comunicaţiilor în cadrul luptei împotriva terorismului.

În 2010 a încetat din viaţă etnomuzicologul Gruia Stoia, fost redactor şef al Redacţiei Muzicale a Radioului public şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (n.10 februarie 1944).

În 2011 a murit coregraful francez Roland Petit, creatorul a peste 100 de spectacole de balet ce au fost puse în scenă în lumea întreagă (n. 13 ianuarie 1924).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici