Sephora închide magazinele din SUA, pentru o zi, pentru o problemă de comportament a unei angajate

Sephora va închide miercuri toate magazinele, centrele de distribuţie şi birourile din SUA pentru a oferi angajaţilor cursuri contra discriminării rasiale, după un incident în care a fost implicată cântăreaţa SZA, nominalizată la premiile Grammy, potrivit The Guardian.

4104 afișări
Imaginea articolului Sephora închide magazinele din SUA, pentru o zi, pentru o problemă de comportament a unei angajate

Sephora închide magazinele din SUA, pentru o zi, pentru o cauză

Artista de culoare SZA a afirmat că, în luna aprilie, a fost ţinta discriminării rasiale într-un magazin Sephora din Calabasas, California.

SZA a scris într-un mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter că o angajată a magazinului, numită "Sandy", i-a chemat pe cei de la pază pentru a se asigura că artista nu fură din centrul comercial.

Emily Shapiro, purtător de cuvânt al Sephora, a declarat pentru Reuters că s-a deschis o anchetă internă şi că discriminarea rasială nu este tolerată de companie. Aceasta a mai spus că decizia de a nu deschide magazinele Sephora miercuri, în vederea organizării acestor cursuri antidiscriminare, a fost luată în urmă cu mai multe luni, fiind parte a unei campanii la care se lucrează de cel puţin un an, "We Belong to Something Beautiful".

Sephora este deţinută de compania de produse de lux LVMH, cu sediul la Paris, în Franţa.

SZA este celebră, printre altele, pentru colaborarea cu Kendrick Lamar la piesa "All the Stars" de pe coloana sonoră a superproducţiei "Pantera Neagră/ Black Panther".

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici