Sergiu Nicolaescu, despre Jean Constantin: Încă un mare actor a părăsit platoul de filmare

Regizorul Sergiu Nicolaescu a declarat despre moartea lui Jean Constantin că "încă un mare actor a părăsit platoul de filmare şi scena teatrului românesc", exprimându-şi încrederea că marele artist va fi nemuritor în inimile celor care l-au văzut.

270 afișări
Imaginea articolului Sergiu Nicolaescu, despre Jean Constantin: Încă un mare actor a părăsit platoul de filmare

Sergiu Nicolaescu, despre Jean Constantin: Încă un mare actor a părăsit platoul de filmare (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Actorul Jean Constantin a fost găsit mort, miercuri, în locuinţa lui din Constanţa.

"Sunt trist şi abătut. Încă un mare actor a părăsit platoul de filmare şi scena teatrului românesc. S-a dus…", scrie Sergiu Nicolaescu într-un comunicat.

"Prieten şi colaborator, neîntrecut actor comic care a înveselit prin talentul său generaţii întregi de spectatori, a jucat ultimul rol în viaţă, trecând, aşa cum îi era firea, modest şi discret, în eternitate", adaugă regizorul filmului "Poker", ultima peliculă în care a jucat Jean Constantin.

"«Limbă», de ce ai plecat aşa fără nimeni la căpătâi, fără ca nimeni să-ţi spună în final o vorbă bună, singur în casă? Acum eşti alături de dragii Amza (Pellea, n.r.), Ilarion Ciobanu, Colea Răutu, Ovidiu Iuliu Moldovan, George Constantin, Gheorghe Dinică…", declară Nicolaescu, încheind: "Să nu-ţi fie dor de noi, bucuraţi-vă că sunteţi împreună şi că, în curând, vom fi şi noi acolo, unde ne vom gândi veşnic la succesele noastre".

"Prin câte am trecut împreună de la începutul carierei noastre, până mai ieri când am terminat «Supravieţuitorul»! Poate că mai voiam să fac ceva din seria filmelor poliţiste în care mereu ai fost alături de mine, credeam, la un moment dat, că suntem nemuritori… Păcat, nea Jeane, dar nu fi trist! Prin realizările tale artistice, vreme de generaţii, prin firea ta, în realitate timidă, sinceră şi veşnic zâmbitoare, vei rămâne în inima tuturor care te-au văzut, Nemuritor", se mai arată în comunicatul regizorului.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Jean Constantin a fost depus, joi după-amiază, în foaierul Teatrului "Fantasio" din Constanţa, unde a fost aşteptat de câteva sute de persoane, care l-au primit cu aplauze.

Jean Constantin s-a născut pe 21 august 1928, la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A debutat pe scenă la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, în 1957.

Actorul a jucat în circa 80 de filme, printre cele mai recente fiind "Poker" şi "Supravieţuitorul", în regia lui Sergiu Nicolaescu.

În 1999, Jean Constantin a devenit cetăţean de onoare al oraşului Constanţa, unde a şi locuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici