Soprana rusă Anna Netrebko, concediată din cauza invaziei din Ucraina, a dat în judecată Metropolitan Opera din New York

Cântăreaţa de operă rusă Anna Netrebko a dat în judecată Metropolitan Opera din New York, după ce a fost concediată în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

1015 afișări
Imaginea articolului Soprana rusă Anna Netrebko, concediată din cauza invaziei din Ucraina, a dat în judecată Metropolitan Opera din New York

Soprana rusă Anna Netrebko, concediată din cauza invaziei din Ucraina, a dat în judecată Metropolitan Opera din New York

Soprana de renume internaţional a dat în judecată Metropolitan Opera şi managerul acestuia şi cere daune de 360.000 de dolari. Netrebko l-a susţinut anterior pe preşedintele Vladimir Putin - dar a condamnat invazia după ce a fost presată de Met.
 
Procesul intentat de Netrebko atât împotriva Met, cât şi a managerului acesteia, Peter Gelb, a fost depus vineri la Tribunalul Districtual din Manhattan.
 
Ea invocă defăimare, încălcarea contractului şi alte încălcări şi cere sute de mii de dolari în despăgubiri pentru pierderile de spectacole şi repetiţii.
 
Soprana în vârstă de 51 de ani susţine că Met i-a provocat "angoasă psihică severă şi suferinţă emoţională", inclusiv "depresie, umilinţă, jenă, stres şi anxietate, precum şi durere şi suferinţă emoţională".
 
Netrebko, care are şi cetăţenie austriacă, şi-a exprimat anterior sprijinul pentru preşedintele Putin. În 2014, ea a donat bani pentru un teatru din oraşul Doneţk, aflat sub controlul rebelilor, în estul Ucrainei, şi a fost fotografiată ţinând în mână un steag al rebelilor pro-ruşi.
 
După ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, ea a fost îndemnată să se exprime împotriva lui Putin şi a războiului, relatează BBC.
 
În cele din urmă, ea a dat curs solicitărilor de a condamna conflictul - dar nu şi pe preşedintele rus şi a fost abandonată de Met în toate spectacolele viitoare la o lună după invazie.
 
Procesul ei susţine că Met şi Gelb "au afectat relaţia lui Netrebko în rândul publicului, inclusiv prin încurajarea protestelor împotriva spectacolelor sale" şi că criticile sale la adresa războiului i-au făcut să piardă contracte cu companii de teatru ruseşti, a relatat agenţia de presă AP.
 
La începutul acestui an, Netrebko a depus o plângere separată prin intermediul sindicatului care îi reprezintă pe artiştii de operă, American Guild of Musical Artists.
 
Un arbitru în această dispută a decis în februarie că Met a încălcat un acord contractual atunci când a anulat unele spectacole şi i-a acordat o compensaţie de peste 200.000 de dolari.
 
De la renunţarea la Met - cu care cânta de 20 de ani - doamna Netrebko a cântat în alte părţi, inclusiv în Italia, în iunie, şi are programate spectacole viitoare la Buenos Aires, Berlin, Viena, Milano şi Paris.
 
De asemenea, ea ar trebui să cânte la Praga în octombrie, dar luna trecută viceprimarul oraşului a îndemnat sala de concerte să anuleze spectacolul.
 
Jiri Pospisil a declarat că s-a întâlnit cu oficialii ucraineni şi a spus că doamna Netrebko se află pe lista de sancţiuni a Ucrainei. Producătorul care organizează evenimentul a declarat că doamna Netrebko a condamnat războiul şi că nu înţelege eforturile de a anula evenimentul, care este aproape sold out.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici