Sotheby's şi Christie's au anulat licitaţiile de artă rusă din Londra

Sotheby's şi Christie's au decis să anuleze viitoarele lor licitaţii de artă rusă din Londra din pricina invaziei ruse în Ucraina.

152 afișări
Imaginea articolului Sotheby's şi Christie's au anulat licitaţiile de artă rusă din Londra

Sotheby's şi Christie's au anulat licitaţiile de artă rusă din Londra

Licitaţiile care aveau loc de obicei în iunie erau preferatele colecţionarilor ruşi, scrie publicaţia lunată britanică The Art Newspaper.

„Sotheby’s nu va organiza vânzări de artă rusă în iunie”, explică un purtător de cuvânt al casei de licitaţii. „Inimile şi gândurile noastre se îndreaptă către toţi oamenii afectaţi de criza ucraineană şi îi sprijinim activ pe cei afectaţi de evenimentele tragice care au loc în regiune prin strângerea de fonduri pentru companii şi angajaţi”.

Vânzările de artă rusă la Londra, în noiembrie 2021, au totalizat 17,7 milioane de lire sterline la Sotheby's. „Am luat decizia de a anula vânzările noastre din Rusia în iunie”, a explicat, mai târziu, un purtător de cuvânt al lui Christie’s pentru The Art Newspaper. Ambele case de licitaţie au declarat că respectă îndeaproape reglementările referitoare la sancţiuni, care interzic relaţiile cu persoanele fizice şi companiile listate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici