Spectacole din Marea Britanie şi Franţa, la festivalul eXplore dance

Spectacole din Marea Britanie şi Franţa se numără printre evenimentele ce vor fi prezentate în cadrul festivalului eXplore dance, care se desfăşoară între 8 şi 18 octombrie, în Bucureşti, au anunţat, marţi, organizatorii, într-o conferinţă de presă.

65 afișări
Imaginea articolului Spectacole din Marea Britanie şi Franţa, la festivalul eXplore dance

Spectacole din Marea Britanie şi Franţa, la festivalul eXplore dance (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Festivalul va fi deschis cu cel mai nou spectacol al lui Florin Flueraş, "A Brave Search of the Ultimate Reality", şi va mai include premierele "First Steps" de Mihaela Dancs şi Carmen Coţofană şi "With Subtitles" de Anna Mac Rae.

Printre spectacolele din cadrul festivalului se numără "Soldes, Lisboa" de Eleonore Didier (Franţa), "It's in the Air" de Jefta van Dinther (Olanda) şi Mette Ingvartsen (Danemarca) şi "Speaking Dance" de Jonathan Burrows.

Spectacolul care va închide festivalul este "While We Were Holding It Together" de Ivana Muller (Croaţia-Olanda-Franţa).

Evenimentele se vor desfăşura la Teatrul Notatra, Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra - Sala Toma Caragiu şi Centrul Naţional al Dansului.

Directoarea festivalului, Andreea Căpitănescu, a declarat, în cadrul conferinţei de presă de marţi, că festivalul, a cărui ediţie se desfăşoară sub sloganul "Time to Think!", va găzdui şi o serie de mese rotunde în cadrul cărora coregrafii vor dezbate mai multe aspecte ale condiţiei lor artistice.

Andreea Căpitănescu a mai spus că ediţia de anul acesta "contrazice criza financiară", fiind extins la 11 zile. Experienţa realizării unui eveniment care nu beneficiază de susţinere financiară i-a făcut pe organizatori să devină "manageri mai buni", potrivit directoarei eXplore dance.

Aflat la a patra ediţie, eXplore dance este realizat de Asociaţia ArtLink cu sprijinul mai multor instituţii, printre care: 4culture, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), Centrul de Proiecte al Municipiului Bucureşti-ArCuB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici