Spectacolul "Iluzionistele", de Mădălina Dan, participă la Festivalul dancEUnion de la Londra

Spectacolul "Iluzionistele", după coregrafia Mădălinei Dan, în care evoluează dansatoarele Maria Baroncea, Mihaela Dancs şi Carmen Coţofană, participă la Festivalul dancEUnion, desfăşurat între 15 şi 17 martie la Londra, informează Institutul Cultural Român.

37 afișări

Organizat de Southbank Centre împreună cu institutele culturale din ţările membre ale Uniunii Europene (EUNIC Londra), Festivalul dancEUnion celebrează talentul coregrafic şi explorează tendinţele dansului contemporan european. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului, pe scena Purcell Room vor interpreta cei mai buni coregrafi şi dansatori din 21 de ţări membre UE.

Spectacolul "Iluzionistele" este programat în prima zi a festivalului, alături de spectacole din Irlanda (Liv O'Donoghue), Letonia (Elena Breice), Cehia (Tereza Lenerova) şi Polonia (Barbara Bujakowska & Marcin Janus).

Produs de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, spectacolul "Iluzionistele" a fost foarte bine primit în rândul criticilor, fiind considerat o creaţie inovatoare, ce înglobează în structura sa elemente moderne, adaptate după basmele tradiţionale, precum şi aspecte preluate din teatrul absurdului.

Mădălina Dan, absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, este deja bine cunoscută pe scena românească şi internaţională de dans contemporan. În perioada 1998 - 2003, artista a fost membră a companiei de dans "Oleg Danovski" din Constanţa, iar în 2008 acesteia i-a fost acordată bursa danceWEB Scholarship Viena. Printre creaţiile sale, se mai numără "Dedublarea", prezentat la Springdance Festival şi Tanzquartier Viena în 2009, şi "Beginning, Middle, End", în colaborare cu Andrea Bozic (Croaţia/ Olanda) şi Michael Pinchbeck (Marea Britanie), spectacol care a avut premiera la Springdance Festival - Utrecht în 2009.

Spectacolul "Iluzionistele" este prezentat în Marea Britanie cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici