Spectatorii, invitaţi să voteze câştigătorii în cele trei competiţii online Kinofest 2015

Kinofest organizează trei competiţii de scurtmetraje online - animaţie, ficţiune şi micromovie -, provocând spectatorii să vizioneze şi voteze online filmele care sunt încărcate pe canalul YouTube al proiectului, până la data de 27 septembrie, ora 01.00.

65 afișări
Imaginea articolului Spectatorii, invitaţi să voteze câştigătorii în cele trei competiţii online Kinofest 2015

Spectatorii, invitaţi să voteze câştigătorii în cele trei competiţii online Kinofest 2015 (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Competiţia online de animaţie prezintă 21 de scurtmetraje, din 12 ţări, de pe patru continente - America de Nord, Asia, Europa şi Oceania. Filmele totalizează 26 de premii internaţionale la festivaluri de animaţie importante de pe mapamod, printre care BE FILM (SUA), Oneota Film Festival (SUA), Durham Film Festival (Marea Britanie), Très Court International Film Festival (Franţa), Anim'Est (Romania) şi Mediawave (Ungaria).

Competiţia online de ficţiune prezintă 15 scurtmetraje din şapte ţări şi este europeană în proporţie de 95%. Cinci dintre filmele nominalizate sunt producţii ruseşti, trei filme sunt realizate în Franţa, iar din Polonia şi Spania, câte două. Lor li se adaugă pelicule din Kosovo, Germania, Belarus şi Statele Unite ale Americii.

Competiţia online micromovie prezintă un cocktail de filme, de la animaţie clasică la videoclip muzical, de la filmul de autor la cel experimental.

Peliculele nominalizate în cele trei secţiuni pot fi vizionate pe site-ul kinofest.com, informează organizatorii.

Premiile - pentru cel mai bun film, la fiecare dintre categorii - vor fi acordate celor care vor aduna cele mai multe voturi ("like") online. Pentru a vota filmul este necesar un cont personal de YouTube. După intrarea în cont şi vizionarea filmului, pentru a vota pelicula, trebuie dat "like" ("apreciez") sub caseta player-ului de redare a peliculei de pe canalul YouTube/Kinofest.

Filmul care va aduna cele mai multe aprecieri până la data de 27 septembrie, ora 01.00, va fi desemnat câştigător.

Proiecţiile competiţiilor offline ale Festivalului Internaţional de Film Kinofest 2015, în Bucureşti, vor avea loc la Cinema Union, Sala Elvira Popescu, Energiea Pub şi Seneca Anticafe, în perioada 25 - 27 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici