Stănescu: Băsescu utilizeaza calitatea de şef al statului pentru a încerca să influenţeze justiţia

Sorin Roşca Stănescu precizează, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că Traian Băsescu utilizează calitatea de şef al statului pentru a încerca să influenţeze justiţia, precizând că l-a dat în judecată pe actualul preşedinte în urmă cu două luni pentru că l-a acuzat de trafic de influenţă.

10 afișări
Imaginea articolului Stănescu: Băsescu utilizeaza calitatea de şef al statului pentru a încerca să influenţeze justiţia

Stănescu: Băsescu utilizeaza calitatea de şef al statului pentru a încerca să influenţeze justiţia (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"L-am ascultat cu stupoare pe domnul Traian Băsescu vorbind, în dublă calitate: de preşedinte al României şi de candidat pentru un nou mandat de şef al statului, şi spunând că am încercat să fac trafic de influenţă, prin intermediul domniei sale, pentru a interveni în favoarea lui Dinu Patriciu. Prima acuzaţie de acest fel a fost demontată, în 2005, de Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă, unde Traian Băsescu a recunoscut că nu are niciun fel de probe în acest sens. În urmă cu două luni, a reiterat aceeaşi acuzaţie şi l-am acţionat în judecată, procesul fiind pe rol. În consecinţă, nu pot decât să înţeleg că domnul Traian Băsescu îşi utilizează calitatea de şef al statului pentru a încearca, pe ultima sută de metri, să influenţeze justiţia, într-un proces în care domnia sa are calitatea de pârât", declară Sorin Roşca Stănescu.

Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Realitatea FM, că la el acasă au venit, în timpul mandatului, pentru a le rezolva dosare, Adrian Năstase, Dinu Patriciu, S.R. Stănescu şi Ludovic Orban, liberal care vroia închiderea problemei legate de copilul pe care l-a lovit cu maşina la Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici