TCM şi Cartoon Network vor avea o nouă imagine

Postul pentru copii Cartoon Network va avea o imagine şi un site nou, începând din prima parte a acestui an, în timp ce televiziunea de filme TCM (Turner Classic Movies) îşi va împrospăta look-ul, au anunţat, miercuri, oficialii companiei Turner Broadcasting, care operează cele două posturi.

1680 afișări
Imaginea articolului TCM şi Cartoon Network vor avea o nouă imagine

Cartoon Network va avea un nou site

Compania Turner Broadcasting a făcut publice miercuri planurile pentru acest an pentru trei dintre televiziunile pe care le operează pe piaţa românească, TCM, Cartoon Network şi Boomerang.

La eveniment au participat Gordana Duspara Moriarty - Vice President & General Manager în Europa Centrală şi de Est la Turner Broadcasting System şi Cristina Valasutean - Distribution Manager Turner Broadcasting System România.

Astfel, postul pentru copii Cartoon Network va avea o nouă imagine, care va fi lansată în două-trei luni. "Vrem să împrospătăm look-ul Cartoon Network", a spus Gordana Duspara Moriarty.

"Cartoon Network este de mult timp pe această piaţă şi performează foarte bine în România", a explicat Moriarty, precizând că postul Cartoon Network are 4 milioane de abonaţi în România.

Ea a spus că noua imagine a Cartoon Network va implica personaje şi un logo interactive, o execuţie grafică dinamică, pentru a atrage atenţia publicului, iar brandul canalului se va centra în jurul ideii "forţează limitele distracţiei şi amuzamentului". Totodată, brandul televiziunii va avea elemente media combinate (acţiune cu personaje reale, animaţie 2D, 3D etc.).

Cartoon Network va avea şi un nou site, din luna mai, care va implica un nou sistem de administrare, ce permite reactualizări frecvente şi o localizare mai bună, un design nou, dinamic, caracteristici care îmbunătăţesc experienţa utilizatorului şi folosesc câteva dintre tool-urile web 2.0.

"În 2009, pe Cartoon Network o să fie multe premiere, programe noi, seriale. O să lansăm şi un nou website, cu un look împrospătat", a spus Gordana Duspara Moriarty. Aceasta a precizat că pe noul site al postului Cartoon Network se va regăsi şi un spaţiu publicitar.

"Va exista şi un spaţiu publicitar non-standard, interesant pentru copii", a spus ea. De administrarea publicităţii pe site-ul şi pe postul Cartoon Network se ocupă regia Cable Direct.

Totodată, Cartoon Network va difuza programele noi, printre care se numără "Star Wars: Clone Wars" (premiera în luna februarie) şi "Ben 10 Alien Force" (premiera în aprilie). Ambele programe vor fi susţinute de site-uri dedicate şi activităţi de marketing, după cum a spus Gordana Duspara Moriarty.

Şi televiziunea TCM (Turner Classic Movies) va avea un look nou din 2009. În acest sens, o campanie de împrospătare a imaginii postului va fi demarată la începutul lunii februarie, în mediul online şi în presa scrisă. "TCM a fost localizat anul trecut şi a fost primit foarte bine pe această piaţă", a spus Gordana Duspara Moriarty, precizând că postul are circa 1,5 milioane de abonaţi în România.

De asemenea, postul TCM va difuza şi filme noi, printre care se numără "Batman", "Batman Returns/ Batman Revine", "Analyze This/ Cu naşu' la psihiatru" etc.

De asemenea, potrivit unor surse apropiate Turner Broadcasting, din acest an postul TCM va vinde publicitate.

În ceea ce priveşte postul pentru copii Boomerang, Gordana Duspara Moriarty a afirmat că acesta va continua să fie locul unde publicul va găsi producţii de animaţie clasică.

"Ne concentrăm pe achiziţia de noi programe şi pe distribuţia postului pe noi platforme", a spus Gordana Duspara Moriarty, explicând că postul Boomerang are circa un milion de abonaţi în România. În plus, ea a precizat că motanul Garfield şi Pantera Roz se vor număra printre vedetele programelor Boomerang în 2009.

Totodată, Gordana Duspara Moriarty a anunţat că Turner Broadcasting îşi doreşte să lanseze pe piaţa din România şi televiziunea TNT, după ce postul a fost lansat în Turcia, Spania şi, din februarie 2009, în Germania. "Am vrea să-l lansăm şi pe această piaţă, căutăm oportunităţi în Europa de Est", a spus Gordana Duspara Moriarty.

Turner Broadcasting System Europe oferă unele dintre cele mai de succes şi mai binecunoscute branduri la nivel mondial în domeniul ştirilor şi al entertainment-ului - CNN, Cartoon Network, TCM (Turner Classic Movies), Toonami şi Boomerang - în peste 50 de ţări din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu.

Pe lângă canalele ei de televiziune, TBS lucrează şi la dezvoltarea brandurilor sale prin internet, broadband wireless, DVD, e-commerce, merchandising, cinema, publishing şi toate celelalte platforme disponibile. Turner Broadcasting System Europe Limited este o companie Time Warner.

Turner se află pe piaţa TV din România din 1999, odată cu lansarea Cartoon Network şi TCM. În iulie 2008, compania Turner Broadcasting şi-a deschis un birou la Bucureşti, numind-o pe Cristina Valasutean în funcţia de manager de distribuţie, ea urmând să fie responsabilă cu creşterea cifrelor de distribuţie în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici