Televiziunea Dolce Sport, deţinută de Romtelecom, va difuza meciuri din Liga 1

Televiziunea Dolce Sport, care este deţinută de compania de telecomunicaţii Romtelecom, va difuza câteva meciuri de fotbal din Liga 1 şi va transmite imagini din toate partidele, în emisiunile sale, potrivit site-ului dolce-sport.ro.

4045 afișări
Imaginea articolului Televiziunea Dolce Sport, deţinută de Romtelecom, va difuza meciuri din Liga 1

Televiziunea Dolce Sport, deţinută de Romtelecom, va difuza meciuri din Liga 1 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Începând din acest weekend, Dolce Sport va transmite în continuare Liga I, trei sau chiar patru meciuri în direct pe etapă, elementul de noutate fiind acela că în emisiunile postului nostru vor fi difuzate imagini din toate partidele", se spune pe site-ul televiziunii Dolce Sport.

Potrivit Dolce Sport, pe site-ul televiziunii vor fi difuzate faze video în timp real din toate meciurile.

Totodată, în emisiunile de analiză ale Dolce Sport, telespectatorii pot urmări atât imagini de la toate confruntările campionatului naţional, însoţite de analize grafice şi reacţii prompte, precum şi de la partidele din Cupa Ligii.

Primele meciuri din Liga 1 care vor fi difuzate pe Dolce Sport sunt: Astra Giurgiu - CSMS Iaşi (sâmbătă, de la ora 18.30), ASA Târgu-Mureş - Concordia (duminică, ora 17.00) şi Oţelul - FC Botoşani (duminică, ora 19.00) şi FC Viitorul - CFR Cluj (luni, ora 21.00).

Anunţul că Dolce Sport va transmite meciuri din Liga 1 vine după ce, recent, compania Romtelecom a reintrodus în grilă televiziunile Look Plus şi Look TV, care difuzează toate meciurile din Liga 1.

Astfel, începând din 9 august, Look Plus este disponibilă pentru toate abonamentele de bază de televiziune de la Romtelecom. Totodată, televiziunea Look TV este disponibilă pentru abonare pentru clienţii Romtelecom de la începutul acestei săptămâni, potrivit unui anunţ publicat pe 9 august pe contul oficial de Facebook al Romtelecom.

De asemenea, pe forumul deschis de Romtelecom pe contul oficial de Facebook, reprezentanţii companiei au precizat că, în cazul Look TV, preţul pentru această opţiune este de 1,7 euro fără TVA - 9,5 lei cu TVA inclus.

Pe data de 1 august, Romtelecom a scos din grilele sale Look TV şi Look Plus, care difuzează Liga 1, întrucât nu ajunsese până la acel moment la un acord privind retransmiterea acestor televiziuni.

Pe de altă parte, pe 2 iulie, reprezentanţii Romtelecom au declarat, pentru MEDIAFAX, că negociază retransmiterea în continuare a Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus), în condiţiile în care aceste televiziuni au decis să renunţe, de la 1 iulie, la regimul "must carry" şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus, n.r.) au anunţat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Până în prezent, compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat, prin intermediul unor comunicate de presă, că au semnat acorduri de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus.

Totodată, Look TV şi Look Plus au anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 14 iulie, că au încheiat "un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale".

Pe 29 mai, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât "vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei".

Totodată, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live, la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul "must carry", după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de altă parte, pe 30 iulie, Consiliul Concurenţei a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a declanşat o investigaţie asupra modului în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiţiei Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici