The Sun renunţă la fotografiile topless de la pagina 3

Tabloidul britanic The Sun va renunţa la fotografiile topless pe care le publica pe pagina 3, punând astfel capăt unei tradiţii controversate vechi de peste 40 de ani.

294 afișări
Imaginea articolului The Sun renunţă la fotografiile topless de la pagina 3

The Sun renunţă la fotografiile topless de la pagina 3

Potrivit cotidianului The Times, care, ca şi The Sun, aparţine grupului media deţinut de Rupert Murdoch, ediţia din 16 ianuarie a tabloidului va rămâne ultima care a prezentat pe pagina a treia o fotografie topless a unei femei.

Cotidianul The Times notează că pe pagina a treia a ediţiei de luni a tabloidului apare o fotografie sexy a manechinului Rosie Huntington-Whiteley, care însă poartă lenjerie intimă.

Această tradiţie veche de peste patru decenii a fost mult timp catalogată drept sexistă de criticii tabloidului şi chiar şi magnatul media Rupert Murdoch a descris-o drept "desuetă", anul trecut.

O petiţie prin care se cerea tabloidului, unul dintre cele mai citite cotidiene britanice, să înceteze această practică a strâns 217.000 de semnături.

Participanţii la campania "No More Page 3" ("Renunţaţi la pagina 3") au calificat vestea despre eliminarea fotografiilor topless drept "cu adevărat istorică" şi un semn al "puterii cetăţeanului".

Înfiinţat în 1964, The Sun are un tiraj zilnic de peste 2,2 milioane de exemplare, potrivit datelor furnizate în 2014. The Sun este editat de News Group Newspapers, divizie a News UK, parte a News Corp.. companie deţinută de Ruper Murdoch.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici