Trei producţii din România, nominalizate la Prix Europa 2008

Trei producţii din România se numără printre cele 213 proiecte pentru televiziune, radio şi media emergente, din 31 de ţări europene, care concurează pentru un premiu la cele opt categorii ale Prix Europa, eveniment ce se va desfăşura în perioada 18 - 25 octombrie, la Berlin.

18 afișări
Imaginea articolului Trei producţii din România, nominalizate la Prix Europa 2008

Trei producţii din România, nominalizate la Prix Europa 2008

Pe lista scurtă a Prix Europa 2008 , care premiază cele mai bune producţii pentru televiziune, radio şi media emergente, au intrat trei producţii româneşti: "Testimony/ Testimonial" a lui Răzvan Georgescu, înscrisă de Starcrest Media GmbH la categoria "Documentar TV", "Bărbierul din Sevilla" de Iulia Rugină, regizată de Toma Enache, şi "Ion Gavrilă Ogoranu - Cum mi-am cerut condamnarea la moarte" de Ion Costin Manoliu, regizată de Mihai Lungeanu, înscrise de Societatea Româna de Radiodifuziune (SRR) - Radio România la secţiunea "Documentar Radio".

"Bărbierul din Sevilia" este o adaptare după Pierre Beaumarchais scrisă de Iulia Rugină, în regia lui Toma Enache. Producţia relatează povestea lui Matei Lindor, unul dintre cei mai importanţi producători de muzică din România actuală, cel mai potrivit om pentru a promova melodiile care au valoare comercială şi nu artistică, dar care reprezintă un succes pe scena muzicală.

În competiţia Prix Europa au mai fost înscrise alte câteva producţii româneşti: "Podul de Flori", regizată de Thomas Ciulei, coproducţie româno-germană între Europolis Film, Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii şi CiIon Films Germania, "Das Semester Ticket/ Biletul semestrial" (înscrisă în competiţie de Radio România Cultural), "Angajare de clovn" (Radio România), şi "Microfonul care dărâmă ziduri", scrisă şi regizată de Cristian Ivanes (Radio Cluj).

Producţiile selecţionate pe lista scurtă a Prix Europa vor concura, în perioada 18 - 25 octombrie, pentru unul dintre cele 12 premii Taurus, care vor fi decernate în cadrul unei ceremonii la care va lua parte Hans-Gert Pöttering, preşedintele Parlamentului European.

Competiţia este deschisă radiodifuzorilor şi producătorilor şi este accesibilă profesioniştilor media din întreaga Europă. Cele opt categorii de concurs sunt "TV Fiction", "TV Documentary", "TV Current Affairs", "TV Iris pentru programe multiculturale", "Prix Genève-Europe pentru cel mai bun scenariu de ficţiune", "Radio Fiction", "Radio Documentary" şi "Emerging Media", categoria destinată online-ului.

La finalul festivalului, 12 producţii vor primi, fiecare, suma de 6.000 de euro şi un trofeu oficial Prix Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici