Turcescu: Dacă mi se propune conducerea TVR, mă voi gândi foarte serios

Robert Turcescu a declarat pentru MEDIAFAX că, dacă i se va propune şefia SRTv, se va gândi "foarte serios", şi că decizia lui va fi influenţată de componenţa noului CA, jurnalistul precizând că nu-şi menţine opinia că Rodica Culcer ar fi favorită, menţionând că nici el nu se consideră astfel.

84 afișări
Imaginea articolului Turcescu: Dacă mi se propune conducerea TVR, mă voi gândi foarte serios

Turcescu: Dacă mi se propune conducerea TVR, mă voi gândi foarte serios (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Robert Turcescu, Rodica Culcer şi Ion Cristoiu se află printre numele vehiculate în presă printre persoanele cu cele mai mari şanse să preia funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), după ce actualul consiliu de administraţie al TVR, condus de Alexandru Sassu, a fost demis.

Întrebat dacă a fost contactat pentru a i se propune numirea la conducerea TVR, Robert Turcescu a spus că nu i s-a făcut o astfel de propunere. În plus, Turcescu a precizat că nu a declarat niciodată că ar avea "vreun vis" să devină preşedinte - director general, după cum nici nu a afirmat vreodată că "ar declina" o astfel de ofertă.

"În momentul în care mi se va face, dacă mi se va face, este o propunere la care mă voi gândi foarte serios. Este genul de propunere la care mă voi gândi foarte serios. Această funcţie de preşedinte - director general este o funcţie care presupune colaborarea cu membri unui consiliu de administraţie şi conducerea unui consiliu de administraţie (...) Eu sunt un om care a lucrat întotdeauna în echipă şi un punct important îl constituie şi componenţa acestui consiliu de administraţie cu care ar urma să lucrez", a explicat Robert Turcescu.

În plus, întrebat dacă mai crede, aşa cum a declarat în luna ianuarie într-un interviu pentru Academia Caţavencu, că Rodica Culcer ar fi favorită pentru a prelua conducerea Televiziunii Române, Robert Turcescu a spus: "În momentul de faţă nu-mi mai menţin pronosticul lansat (în legătură cu Rodica Culcer, nr.), dar nu vreau să se înţeleagă nici că am devenit eu favorit. Rodica Culcer s-a aflat o lungă perioadă de timp printre personajele cu mari şanse la funcţia de preşedinte-director general".

Totodată, Robert Turcescu a precizat că îi mulţumeşte lui Ion Cristoiu, care a declarat în mai multe rânduri că îl susţine la conducerea TVR. "Îi mulţumesc, mă bucură încrederea unui coleg de breaslă precum Ion Cristoiu", a spus Robert Turcescu, precizând că "nu a conspirat" cu Ion Cristoiu "pentru realizarea unei înţelegeri de genul acesta".

"Vreau să le mulţumesc şi altor colegi din presă, care mi-au trimis mesaje de încurajare. M-au uimit în mod plăcut aceste mesaje de încurajare venite de la oameni care nu au niciun interes", a spus Turcescu, precizând că uimirea lui a fost cu atât mai mare cu cât "trăim într-o lume a presei în care nu există solidaritate".

În prezent, Robert Turcescu este director general al postului de radio Realitatea FM, din trustul Realitatea - Caţavencu, funcţie pe care o deţine din octombrie 2008.

Robert Turcescu are 17 ani de experienţă în presă, de-a lungul vremii lucrând ca reporter, redactor, realizator sau comentator atât în radio şi televiziune, cât şi în presa scrisă centrală (Curierul Naţional, Ziua, Evenimentul zilei, Dilema, Cotidianul).

Surse democrat-liberale au declarat săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, că PDL ia în calcul să propună la şefia Televiziunii Române, după respingerea raportului de activitate pe 2008 al instituţiei, pe Rodica Culcer sau Robert Turcescu, şefia Radioului Public urmând să revină UDMR. Potrivit aceloraşi surse, ambele propuneri ale PDL iau în calcul faptul că cei doi jurnalişti au experienţă în domeniul televiziunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici