TVR va participa la licitaţiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal 2018 şi 2022

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat, marţi, participarea Televiziunii Române, alături de European Broadcasting Union (EBU), la licitaţiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022, a declarat pentru MEDIAFAX Cosmin Cernat, directorul Departamentului Sport din TVR.

153 afișări
Imaginea articolului TVR va participa la licitaţiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal 2018 şi 2022

TVR va participa la licitaţiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal 2018 şi 2022 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Sunt extrem de fericit şi de mulţumit că peste 6 ani şi peste 10 ani milioane de oameni din România - dacă EBU va câştiga licitaţia - vor vedea meciurile de la campionatele mondiale de fotbal, poate şi cu participarea României", a spus Cosmin Cernat.

Decizia luată marţi de CA al TVR vine după ce, în 18 ianuarie, CA respinsese bugetul pentru participarea la licitaţiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022 din Rusia şi Quatar, unii membri ai CA, printre care şi Ada Meseşan (propusă în CA al TVR de PDL), spunând atunci că reprezentanţii PSD în consiliu au votat împotriva dreptului ca românii să aibă fotbal la Televiziunea Română.

De cealaltă parte, Cristian Niţulescu (propus în CA de PSD), a declarat în 18 ianuarie, pentru MEDIAFAX: "Eu, personal, îmi doresc să fie fotbal la TVR pentru competiţiile importante. Dar, în momentul de faţă, avem un deficit de 100 de milioane de euro. Anul acesta avem de plătit 18 milioane de euro pentru o singură competiţie de fotbal".

El a precizat că European Broadcasting Union (EBU), alături de care TVR ar urma să participe la licitaţiile pentru Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022, poate să câştige sau nu respectivele licitaţii. "EBU participă la licitaţie, dar nu se ştie dacă va câştiga. Este posibil să câştige altcineva. Dacă va câştiga altcineva, o să vină pe piaţa românească şi o să negocieze cu toate televiziunile, nu doar cu TVR. În momentul de faţă, EBU participă la o licitaţie, iar noi, TVR, ca membru, habar nu avem cât licitează EBU, cât trebuie să plătim noi, dar votăm ceva ce o să se întâmple peste 10 ani. Mi se pare inacceptabil", a explicat atunci Niţulescu.

Potrivit site-ului TVR, Consiliul de Administraţie al instituţiei a adoptat pe 15 decembrie hotărârea numărul 150, potrivit căreia "Televiziunea Română îşi exprimă interesul pentru participarea, alături de EBU (European Broadcasting Union), la licitaţiile pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare ale Campionatelor Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici