TVR3 se lansează pe 1 octombrie

TVR3, post generalist centrat pe reflectarea evenimentelor de interes regional, se va lansa cel mai probabil pe 1 octombrie, cu o investiţie de circa 480.000 de euro, noul canal urmând să fie retransmis în regim "must carry", a declarat pentru MEDIAFAX coordonatorul proiectului, Mura Frânculescu.

189 afișări
Imaginea articolului TVR3 se lansează pe 1 octombrie

TVR3 se lansează pe 1 octombrie (Imagine: Mediafax Foto)

TVR3 se va lansa la circa şapte luni de când a primit licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), coordonatorul proiectului promiţând că noul post din portofoliul Televiziunii Publice va fi o "premieră" în audiovizualul românesc, fiind comparabil cu televiziunea France 3.

TVR3 va fi o televiziune unde se vor reflecta informaţii din comunităţile regionale şi locale, care va emite 24 din 24, şapte zile pe săptămână.

Televiziunea se va bate în audienţă cu posturile generaliste de pe piaţă. Deşi nu şi-a propus nişte ţinte precise în materie de audienţe, Mura Frânculescu consideră că va exista "curiozitate" din partea publicului, primele analize în termeni de rating şi share urmând să se facă după circa trei-patru luni, când postul va fi poziţionat pe piaţă.

Televiziunea va emite pe satelit, va avea o acoperire naţională şi va reuni toate producţiile din teritoriu ale studiourilor regionale ale Societăţii Române de Televiziune (SRTv), respectiv TVR Iaşi, TVR Craiova, TVR Timişoara, TVR Cluj şi TVR Târgu Mureş - care vor emite împreună într-o primă fază -, dar şi TVR Bucureşti, post regional care a primit licenţă de la CNA pe 22 aprilie.

TVR3 se va lansa cel mai probabil pe 1 octombrie, printr-o campanie simultană care va cuprinde evenimente transmise de la studiourile teritoriale şi transmisiuni în direct pe TVR 1.

"Există o campanie de marketing pentru 1 octombrie, zilele acestea se definitivează şi încep şi procedurile legale. Vom face lansări simultane de la studiourile teritoriale, va exista o lansare şi la Bucureşti, însă nu vreau să punem accentul pe Bucureşti pentru că nu este o televiziune de Bucureşti, este o televiziune naţională", a declarat Mura Frânculescu, care este decisă să candideze pentru postul de director al TVR3, atunci când acesta va fi scos la concurs.

Noua televiziune a TVR, al cărei buget pe 2008 se ridică la suma de 483.000 de euro - bani investiţi în special în echipamente şi în producţia de emisiuni - va vinde publicitate.

În acest sens, grila de programe a TVR3 a fost transmisă regiei Splendid Media, care se va ocupa de vânzarea publicităţii.

TVR3 va avea un studiou şi o echipă la Bucureşti, formată din personalul redacţional şi personalul tehnic, coordonat de Horia Cazan.

Acestora li se adaugă echipa şi studioul din care va emite postul TVR Bucureşti, ale cărui producţii vor fi incorporate în grila de programe a TVR3.

Funcţionarea noului post se bazează, însă, în special pe echipele din studiourile regionale ale TVR, conduse de Vasile Arhire (Iaşi), Romeo Couţi (Cluj), Dite Dinesz (Timişoara), Traian Bărbulescu (Craiova), Ioan Ceauşescu (Târgu Mureş).

În ceea ce priveşte retransmisia TVR3 de către operatorii de cablu din România, Mura Frânculescu este foarte optimistă. Potrivit acesteia, TVR3 va intra între programele "must carry" (obligatorii la retransmisie).

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat pentru MEDIAFAX că TVR3 are statutul de post de interes public şi va intra în categoria "must carry", însă CNA va analiza în şedinţă acest aspect.

Pe de altă parte, Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), spune că obligarea cabliştilor să introducă TVR3, ca program liber la retransmisie şi finanţat din bani publici, în grilele de programe presupune scoaterea unui alt post din pachetul de bază.

Grila TVR3, aprobată deja în Comitetul Director şi în Consiliul de Administraţie ale SRTv, cuprinde emisiuni realizate de studiourile teritoriale, producţii şi formate proprii, care reflectă problemele comunitare.

Pentru a atrage cât mai mult public, strategia TVR3 nu va viza numai perioada de prime time.

TVR3 va difuza şi emisiuni pentru minorităţi, minoritatea maghiară urmând să aibă cea mai mare reflectare la noul post, respectiv câte 48 de minute, de luni până vineri.

Sâmbăta şi duminica, TVR3 va pune accentul pe emisiuni de divertisment, pentru copii şi sportive, printre care "Magazin sportiv", difuzat între orele 16:00 - 18:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici