Ultima ediţie a săptămânalului News of the World: "Mulţumim şi la revedere"

Săptămânalul britanic News of the World, închis în urma unui scandal de proporţii privind interceptări telefonice ilegale, a publicat duminică ultima ediţie, titrând pe prima pagină "Mulţumim şi la revedere".

671 afișări
Imaginea articolului Ultima ediţie a săptămânalului News of the World: "Mulţumim şi la revedere"

Ultima ediţie a săptămânalului News of the World: "Mulţumim şi la revedere"

Editorul News International a decis cu câteva zile în urmă să închidă publicaţia, apărută cu 168 de ani în urmă.

Într-un editorial de o pagină, ziarul prezintă scuze, afirmând că, "pur şi simplu, şi-a pierdut calea", informează BBC News Online.

"Am promovat standarde înalte, am cerut standarde înalte, dar, aşa cum ne dăm seama în mod dureros acum, pentru o perioadă de câţiva ani, până în 2006, unii dintre cei care au lucrat pentru noi au încălcat ruşinos aceste standarde (...). Au fost interceptate telefoane, iar ziarului îi pare sincer rău pentru aceasta. Nu există nici o justificare pentru o astfel de greşeală. Nici o justificare pentru durerea provocată victimelor, nici pentru pata uriaşă pe care a lăsat-o pe o istorie măreaţă", afirmă editorialul din pagina trei.

Într-un scurt discurs susţinut în faţa celor 200 de angajaţi ai publicaţiei, editorul Colin Myler le-a mulţumit acestora, în faţa sediului din estul Londrei al News of the World. "Ca un omagiu final pentru şapte milioane şi jumătate de cititori, aceasta este pentru voi - şi pentru angajaţi, vă mulţumesc", a spus el, ţinând în mână a 8.674-a şi ultima ediţie a ziarului.

"Acum, în cea mai bună tradiţie de pe Fleet Street, mergem la cârciumă", a adăugat Myler.

News of the World şi-a dublat duminică tirajul, tipărind cinci milioane de exemplare şi anunţând că va dona veniturile din vânzări către patru organizaţii de caritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici