Un dirijor rus, concediat în Germania deoarece nu a condamnat războiul, are succes în China

Un dirijor rus, concediat în Germania deoarece nu a condamnat războiul declanşat de Rusia în Ucraina, participă la mai multe spectacole de succes în China, potrivit CNN.

127 afișări
Imaginea articolului Un dirijor rus, concediat în Germania deoarece nu a condamnat războiul, are succes în China

Valery Gergiev, Facebook

Valery Gergiev, dirijorul rus concediat anul trecut în Germania pentru refuzul său de a condamna invadarea Ucrainei, a fost primit cu căldură în China în această săptămână. El a început un spectacol de trei zile în cel mai important centru artistic din ţară.

„Este ca şi cum m-aş întoarce acasă", a declarat Gergiev la o conferinţă de presă, înainte de primul său spectacol de la Centrul Naţional pentru Artele Spectacolului din Beijing.

Spectacolul este făcut alături de Orchestra Mariinsky din Rusia şi a fost bine primit de public, dar şi de presa de stat din China.

Gergiev, care are legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin, a fost demis din funcţia de dirijor şef al Filarmonicii din Munchen în martie anul trecut, la scurt timp după ce a început războiul.

Primarul din Munchen, Dieter Reiter, a declarat atunci că i-a cerut lui Gergiev să se distanţeze „în mod clar şi fără echivoc" de război, dar dirijorul a refuzat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici