Un miliard şi jumătate de lei vechi, pentru un tablou al lui Tonitza

Un tabloul de Nicolae Tonitza, intitulat "Fetiţa cu fular" şi realizat în ulei pe carton, a fost vândut duminică la licitaţie pentru suma de 150.000 de lei, faţă de preţul de pornire de 61.000 de lei.

9 afișări
Imaginea articolului Un miliard şi jumătate de lei vechi, pentru un tablou al lui Tonitza

Un miliard şi jumătate de lei vechi, pentru un tablou al lui Tonitza

Potrivit Casei Monavissa, organizatoarea licitaţiei, o lucrare de mici dimensiuni realizată de Theodor Aman, ce reprezenta autoportretul artistului, a fost vândută la preţul de 90.000 de lei, faţă de suma de pornire, de 38.000 de lei.

De asemenea, în cadrul sesiunii de duminică a licitaţiei au mai fost adjudecate lucrările "Femeie în grădina", de Ion Theodorescu Sion, cu preţul de pornire, 27.000 de lei şi cel de vânzare, 45.000 de lei şi "Cimitir", de Vasile Popescu, un ulei pe placaj al cărui preţ de pornire a fost de 19.000 de lei, iar cel de vânzare, 36.000 de lei.

Pe lângă acestea, colecţionarii au mai cumpărat tablouri de Mina Byck Wepper, la preţul de 12.000 de lei, Rudolf Schweitzer Cumpăna – 15.000 de lei, Ştefan Popescu – 24.000 de lei, Nicolae Vermont – 14.500 lei, Paul Miracovici – 8.800 de lei, în timp ce o sculptură de Iosif Fekete (Negrulea), intitulată "Don Quijote", a fost adjudecată contra sumei de 29.000 de lei.

La secţiunea artişti contemporani, o lucrare a lui Sorin Ilfoveanu, intitulată "Culegătorul de flori tămăduitoare", s-a vândut la preţul de 8.400 de lei, iar cea a soţiei sale, Ana Ruxandra Ilfoveanu, la preţul de 2.250 lei. "Potretul de pisică" al lui Mircea Roman a fost cumparat de către un colecţionar pentru suma de 9.400 lei, iar lucrarea "Destin", a lui Sabin Bălaşa, s-a vândut la preţul de pornire de 16.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici