Un număr de 262 de proiecte, înscrise la Concursul Naţional de Scenarii organizat de HBO

Un număr de 262 de proiecte cinematografice au fost înscrise la cea de-a XII-a ediţie a Concursului Naţional de Scenarii iniţiat de HBO România şi realizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), informează organizatorii.

169 afișări
Imaginea articolului Un număr de 262 de proiecte, înscrise la Concursul Naţional de Scenarii organizat de HBO

Un număr de 262 de proiecte, înscrise la Concursul Naţional de Scenarii organizat de HBO

În total, au fost înscrise 262 de scenarii, dintre care 69 la categoria lungmetraj, 177 la categoria scurtmetraj şi 16 la secţiunea documentar.

În data de 21 mai vor fi anunţaţi cei trei finalişti ai fiecărei categorii de proiecte cinematografice.

Juriul Concursului Naţional de Scenarii care va desemna câştigătorul categoriei "documentar" este format din Cristina Corciovescu (critic de film), Adina Pintilie (regizor), Ana Maria Sandu (scriitor şi jurnalist), Aurelian Nica (Original Production Manager HBO), Mihai Chirilov (director artistic TIFF şi critic de film).

Juriul Concursului Naţional de Scenarii care va desemna câştigătorii categoriilor "scurtmetraj" şi "lungmetraj" este format din: Cristina Corciovescu (critic de film), Gabriela Ceuţă (Development & Research Manager HBO), Ana Maria Sandu (scriitor şi jurnalist), Mihai Chirilov (director artistic TIFF şi critic de film), Marian Crişan (regizor şi scenarist).

Premiile oferite de HBO România la Concursul Naţional de Scenarii sunt: premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj - 3.000 de dolari, premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj - 1.500 de dolari, premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar - 2.000 de dolari, premiul HBO-3 zile la TIFF - care va fi pus la dispoziţia celor nouă finalişti ai celor trei categorii.

Anunţarea câştigătorilor celor trei secţiuni se va face la gala de decernare a premiilor celei de-a unsprezecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, ce urmează să se desfăşoare la Cluj-Napoca, în perioada 1 - 10 iunie.

Concursul Naţional de Scenarii este unul dintre cele mai importante proiecte iniţiate şi derulate de HBO România. O parte dintre câştigătorii ediţiilor anterioare ale concursului lansat de HBO România şi realizat în parteneriat cu TIFF s-au afirmat în scurt timp nu numai la nivel naţional, ci şi internaţional, demonstrând seriozitatea şi autenticitatea competiţiei.

Printre finaliştii ediţiilor anterioare ale Concursului Naţional de Scenarii se numără: Cristian Mungiu, câştigătorul primei ediţii, cu scenariul de lungmetraj "Cartier"; Cătălin Mitulescu, care, în 2004, câştiga premiul pentru scurtmetraj, pentru "O zi bună de plajă"; Tudor Voican, câştigătorul premiului pentru lungmetraj în 2004, cu scenariul "Schimb valutar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici