Un reporter Pro TV, printre câştigătorii Premiului PE pentru Jurnalism

Jurnaliştii Mihaela Cărbunaru de la postul de televiziune Pro TV şi Octavian-Dragomir Jora de la publicaţia Piaţa Financiară sunt câştigătorii, la nivel naţional, ai premiului pentru Jurnalism al Parlamentului European 2009, la categoriile "Televiziune", respectiv "Presă Scrisă".

139 afișări
Imaginea articolului Un reporter Pro TV, printre câştigătorii Premiului PE pentru Jurnalism

Un reporter Pro TV, printre câştigătorii Premiului PE pentru Jurnalism 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Biroului de Informare al Parlamentului European în România, această competiţie se adresează profesioniştilor din domeniul mass-media care au publicat/difuzat materiale despre probleme majore la nivel european sau care au contribuit la clarificarea unor politici si instituţii europene.

La categoria "Televiziune", juriul a desemnat-o câştigătoare la nivel naţional pe Mihaela Cărbunaru, pentru un material din cadrul emisiunii "România, te iubesc" (materialul intitulat "Ape Otrăvite"), apreciind profesionalismul reportajului, documentarea serioasă şi capacitatea de a genera interes şi de a mobiliza implicare în combaterea poluării.

La categoria "Presă scrisă", juriul a apreciat la articolul semnat de Octavian-Dragomir Jora, intitulat "Cetăţeanul irlandez - SeaNO'Europe", acurateţea informaţiilor, competenţa jurnalistică şi calităţile analitice, capacitatea de a prezenta o temă europeană aparent tehnică într-o manieră alertă şi non-convenţională, păstrând în acelaşi timp un nivel accesibil de explicaţii şi evaluări.

Juriul din România a fost format din Indira Crasnea, Preşedintele Clubului Român de Presă, Denise Theodoru, Publicist-Comentator-Coordonator Radio România Actualităţi, Corneliu Calotă, Editor Coordonator Social-Economic şi Integrare Europeană Televiziunea Românã.

Parlamentul European va acorda Premiul pentru Jurnalism la nivelul Uniunii Europene pentru a doua oară, în octombrie 2009, după ce un juriu la nivel european va evalua câştigătorii din cele 27 de state membre.

În 2008, Premiul pentru Jurnalism al Parlamentului European la nivelul Uniunii Europene a fost câştigat de o echipă din România, Mircea Radu Lipovan şi Andreea Mânzat de la Radio România-Iaşi, pentru reportajul "Asomare".

Conform Regulamentului competiţiei, s-au putut înscrie jurnalişti sau echipe de până la cinci profesionişti mass-media, ale căror materiale de presă au fost publicate sau difuzate în perioada 1 mai 2008 - 31 martie 2009, într-una din limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici