Un scriitor din Arad a câştigat Marele Premiu la Festivalul de Proză "Liviu Rebreanu"

Scriitorul Gheorghe Schwartz, din Arad, a fost desemnat câştigătorul Marelui Premiu al ediţiei din acest an a Festivalului Naţional de Proză "Liviu Rebreanu", premiu oferit de Uniunea Scriitorilor din România.

9 afișări

Câştigătorul a afost ales de un juriu care i-a avut în componenţă pe scriitorul Niculae Gheran, în calitate de preşedinte, respectiv Constantin Stănescu, Grigore Traian Pop, Olimpiu Nuşfelean, Virgil Raţiu, Ion Moise, Nicolae Băciuţ şi Mircea Prahase – membri.

La secţiunea "Volume de proză, critică, eseu şi istorie literară", editate în perioada noiembrie 2006 - noiembrie 2007, premiul întâi s-a acordat lui Iorgu Gălăţeanu din Bârlad, pentru volumul "Vocea manuscrisului". Premiul al doilea i-a revenit lui Marian Nicolae Tomi din Vişeul de Sus, pentru volumul "În căutarea celuilalt", iar premiul al treilea lui David Dorian, din Bistriţa, pentru volumul "Scrisorile lui Tristan".

Premii speciale au obţinut Corneliu Lupeş din Bucureşti, pentru volumul "Flacăra şi verbul românesc", Mircea Gelu Buta pentru volumul "Tabloul de absolvire", Leo Butnaru din Chişinău pentru volumul "Ultima călătorie a lui Ulise", Daria Darin din Orăştie pentru volumul "Este vreme…", Ionel Popa din Mediaş pentru volumul "Scrisori despre Liviu Rebreanu".

La secţiunea "Proză, manuscrise", Casa de Cultură a Sindicatelor Bistriţa a oferit Premiul I Mihaelei Dordea din Bucureşti, pentru volumul "Câtă iubire". Premiul al doilea i-a fost acordat Luciei Violeta Câmpulungeanu, din Predeal, pentru volumul "Femeia cu sufletul portocaliu", iar premiul al treilea, lui Carmen Dominte din Bucureşti, pentru volumul "Povestiri".

Premiul special al editurii Nico din Târgu-Mureş şi al Bibliotecii Judeţene Bistriţa a revenit Doinei Cherecheş, din Alexandria, pentru volumul "Întoarcerea".
Premiile pentru secţiunea "Proză scurtă - elevi" au fost oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, în următoarea ordine: Maria Narcisa Vlădescu, din Alexandria, Emanuel Doru Iconar, din Cluj-Napoca şi David Albulescu, din Piteşti.

Peste 30 de scriitori din ţară şi străinătate participă la Festivalul Naţional de Proză "Liviu Rebreanu" de la Bistriţa, ocazie cu care se celebrează şi împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea Muzeului "Cuibul Visurilor" de la Maieru, localitatea de baştină a romancierului. Printre participanţi se numără Nicolae Breban, Nicolae Băciuţ, Alexandru Bioan, Aura Christi, Mihai Cimpoi, Nicolae Creţu, Constantin Cubleşan, Doina Cherecheş, Mihai Dragolea, Arcadie Opaiţ, Grigore Traian Pop, Cassian Maria Spiridon, Daniela Sita, Radu Ţuculescu etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici