Un tablou de Francis Bacon, estimat la 25 de milioane de dolari, scos la licitaţie

Un tablou care provine din seria "Pope", pictată de Francis Bacon, estimat la 25 de milioane de dolari şi care nu a mai fost văzut în public din anul 1975, va fi scos la licitaţie în luna noiembrie, au anunţat joi reprezentanţii casei Sotheby's.

220 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Francis Bacon, estimat la 25 de milioane de dolari, scos la licitaţie

Un tablou de Francis Bacon, estimat la 25 de milioane de dolari, scos la licitaţie (Imagine: Sotheby's)

Tabloul "Untitled (Pope)", pe care Bacon l-a pictat în jurul anului 1954, va fi scos la vânzare, pe 13 noiembrie, la New York, în cadrul licitaţiei de artă impresionistă şi modernă organizată de casa Sotheby's. 

Pictura a fost văzută pentru ultima oară în public atunci când a fost vândută în 1975, unui colecţionar care nu şi-a dezvăluit identitatea. Acesta a cumpărat-o cu 71.500 de dolari, la o licitaţie, la Londra.

Operele pictorului britanic Francis Bacon au atins în ultimii ani sume impresionante pe piaţa licitaţiilor.

Un nud feminin s-a vândut cu 34 de milioane de dolari la Londra în luna februarie, iar celebrul său tablou "Triptych, 1976", a fost achiziţionat cu 86 de milioane de dolari, la New York, în mai 2008.

Specialiştii casei Sotheby's se aşteaptă ca tabloul din seria "Pope" să fie cumpărat cu o sumă cuprinsă între 18 milioane de dolari şi 25 milioane de dolari. Tabloul va fi expus la Londra şi New York, înainte de a fi scos la licitaţie.

Francis Bacon (1909 - 1992) a fost un pictor britanic de origine irlandeză, unul din cei mai importanţi artişti ai secolului al XX-lea. În opera lui, realizată pe suprafeţe mari, este tematizată în special suferinţa corpului omenesc şi precaritatea fiinţei umane. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici