Unul dintre muzeele din Sibiu ar putea fi desemnat Muzeul European al Anului

Complexul Naţional Muzeal (CNM) Astra şi Muzeul Brukenthal din Sibiu sunt evaluate de specialişti şi ar putea primi premiul Emya (Muzeul European al Anului), distincţie prin care se recunoaşte o viziune novatoare asupra colecţiilor şi importanţa acestora în patrimoniul naţional şi internaţional.

241 afișări
Imaginea articolului Unul dintre muzeele din Sibiu ar putea fi desemnat Muzeul European al Anului

Muzeul ASTRA (Imagine: Mediafax Foto)

Cele două muzee sibiene sunt evaluate de preşedintele Forumului European al Muzeelor, Wim van der Weiden, şi de Taja Vovk Cepic, specialist al aceluiaşi organism.

Potrivit CNM Astra, Taja Vovk Cepic a evidenţiat eforturile conducerii şi ale colectivului muzeului, care s-au străduit să ofere, într-un timp scurt, o imagine cât mai elocventă despre realizările muzeului sibian.

”Sunt de acord că a fost păcat că nu am avut mai mult timp pentru un schimb de idei mai profund, dar vă asigur că am fost impresionată atât de realizările şi cunoştinţele dumneavoastră, cât şi de amabilitatea colegilor, care au avut mare grijă, au fost foarte atenţi cu mine şi mi-au oferit atât de valoroase şi multe informaţii”, i-a transmis Taja Vovk Cepic directorului CNM Astra din Sibiu.

"Fiind unul dintre muzeele cele mai dinamice din lume, Muzeul ASTRA este îndreptăţit să spere la primirea acestei recompense, care nu ar reprezenta, de altfel, singura recunoaştere venită din partea prestigiosului organism internaţional. În 1993, în Portugalia, directorului general al Muzeului ASTRA – prof. Corneliu Bucur - i-a fost decernată distincţia personală Emya, momentul respectiv reprezentând, de altfel, cea mai recentă acordare a distincţiei (în total, premiul a fost acordat numai de cinci ori)", a precizat CNM Astra.

Anterior participării celor două muzee sibiene la competiţia pentru decernarea titlului de Muzeul European al Anului au mai fost înscrise doar două muzee româneşti: Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, care a şi primit distincţia şi Muzeul Naţional al Agriculturii din Slobozia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici