Valeria Peter Predescu ar putea fi înmormântată la Telciu

Interpreta de muzică populară Valeria Peter Predescu, care a murit în noaptea de luni spre marţi, în urma unui stop cardio-respirator, ar putea fi înmormântată în localitatea natală, Telciu, din Bistriţa-Năsăud.

376 afișări
Imaginea articolului Valeria Peter Predescu ar putea fi înmormântată la Telciu

Valeria Peter Predescu ar putea fi înmormântată la Telciu

Directorul Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, medicul Mircea Gelu Buta, a declarat, marţi, că interpreta a fost dusă la morga spitalului la două ore după deces, potrivit normelor medicale în vigoare.

Marţi dimineaţă, o echipă de legişti a început autopsia, pentru a stabili cauza morţii, măsura fiind obligatorie întrucât interpreta a decedat la domiciliu şi, în plus, pentru că fiul interpretei, Nicolae Predescu, a sesizat Poliţia despre moartea mamei sale.

"Nu ştim de ce a sesizat Poliţia. Oamenii reacţionează ciudat în situaţii limită. Fiind un caz de interes public, le-am cerut celor de la Medicină Legală să se pronunţe repede în legătură cu cauza morţii. Din primele informaţii, e vorba de un stop cardio-respirator. De altfel, dânsa suferea de o cardiopatie ischemică, iar boala i s-a agravat, probabil, în ultimul an când a avut probleme de familie", a declarat dr. Buta, referindu-se la arestarea lui Nicolae Predescu pentru jaf armat şi detenţia lui, timp de şapte luni, într-o închisoare din Germania.

În ceea ce priveşte funeraliile, deocamdată autorităţile din Bistriţa nu au luat nicio decizie în acest sens, întrucât nu s-au consultat cu familia Predescu.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, a declarat că, în cazul în care familia va cere ca sicriul interpretei să fie depus într-un loc public, solicitarea va fi onorată.

La rândul său, Nicolae Gălăţean, directorul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, unde interpreta activa în ultima perioadă ca şi consilier, a declarat că este posibil ca ea să fie înmormântată la Telciu.

"M-a sunat interpretul Alexandru Pugna, care este la Bruxelles, şi mi-a spus că a vorbit cu dânsa la înmormânarea fiicei Mirelei Petruş şi că i-ar fi spus că îşi doreşte, când moare, să fie dusă la Telciu, în localitatea sa natală. Totodată, l-a rugat pe Pugna să se ocupe el ca dorinţa să îi fie respectată. Trebuie însă ca şi noi să luăm legătura cu familia şi să vedem ce are de gând să facă", a spus Gălăţean.

Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Telciu, Sever Mureşan, a declarat că, deşi în comună solista nu mai are decât rude îndepărtate, autorităţile vor pune gratuit la dispoziţia familiei un loc de veci în cimitirul comunal, dacă aceasta a fost dorinţa ei.

"Noi nu avem decât numărul dânsei de telefon, dar am desemnat pe cineva să caute să ia legătura cu Nicolae, fiul doamnei, fiindcă soţul dânsei e grav bolnav de mai mulţi ani. Vom face exact aşa cum vor dori dânşii", a spus Sever Mureşan.

Bistriţenii îi vor putea aduce un ultim omagiu interpretei Valeria Peter Predescu la Centrul Cultural Municipal "George Coşbuc", unde sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei va fi depus marţi după-amiază.

Directorul Centrului Judeţean pentru Cultură, Nicolae Gălăţean, a declarat că decizia a fost luată, marţi dimineaţă, de către autorităţi, care au decis să decoreze toată sala respectivă, înconjurată de oglinzi, cu portrete ale artistei, cunoscută mai ales ca "doamna cântecului năsăudean".

"Oricine va dori să-i aducă un ultim omagiu va putea face acest lucru. Preoţii vor face toate slujbele de priveghere şi, din informaţiile pe care le am în acest moment, va fi înmormântată, joi, în curtea bisericii orodoxe din Telciu, aşa cum şi-a dorit. Va fi o slujbă, la ora 14.00, la Telciu", a declarat Nicolae Gălăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici