Vanessa Redgrave va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia

Actriţa britanică Vanessa Redgrave va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia, au anunţat organizatorii evenimentului, potrivit Variety.

108 afișări
Imaginea articolului Vanessa Redgrave va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia

Vanessa Redgrave va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia

În vârstă de 81 de ani, Vanessa Redgrave a fost nominalizată pentru prima dată la premiile BAFTA în 1967, pentru rolul din "Morgan: A Suitable Case for Treatment". Filmul a mai primit şase nominalizări la Oscar şi 11 la premiile Globul de Aur.

Redgrave a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în 1977, pentru "Julia", şi alte cinci nominalizări la trofeele Academiei americane.

Printre filmele în care a jucat recent se numără "Remuşcare/ Atonement" şi "Venus", de Roger Michell. De asemenea, printre proiectele sale se numără "Letters to Juliet", de Gary Winick, şi "The Whistleblower", de Larysa Kondracki, unde a jucat alături de Rachel Weisz şi Monica Bellucci.

Vanessa Redgrave a fost în România în 2006, când a primit premiul pentru întreaga activitate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Lungmetrajul "First Man", de Damien Chazelle, cu Ryan Gosling în rolul principal, va deschide cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, care va avea loc în perioada 29 august - 8 septembrie.

Organizatorii festivalului au mai anunţat anterior că cineastul mexican Guillermo del Toro, câştigătorul premiului Leul de Aur la Mostra 2017, cu filmul "Forma apei/ The Shape of Water", va prezida juriul evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici