VIDEO Ziua Culturii Naţionale: Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti recită din "Scrisoarea I" de Mihai Eminescu

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, sărbătoreşte Ziua Culturii Române cu un fragment din "Scrisoarea I", de Mihai Eminescu, pe care îl recită într-o înregistrare publicată pe contul oficial de Facebook al Ambasadei.

1691 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ziua Culturii Naţionale: Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti recită din "Scrisoarea I" de Mihai Eminescu

Ziua Culturii Naţionale: Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti recită din "Scrisoarea I" de Mihai Eminescu

În înregistrarea publicată pe contul oficial de Facebook al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, ambasadorul britanic declamă: "La-nceput, pe când fiinţă nu era, nici nefiinţă/Pe când totul era lipsă de viaţă şi voinţă". Pasajul din "Scrisoarea I" de Mihai Eminescu pe care îl recită ambasadorul Paul Brummell se încheie astfel: "De atunci şi până astăzi colonii de lumi pierdute/Vin din sure văi de chaos pe cărări necunoscute/Şi în roiuri luminoase izvorând din infinit,/Sunt atrase în viaţă de un dor nemărginit".

Înregistrarea cu Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti:

Predecesorul său, Martin Harris, a recitat din Eminescu, în 2013, când a ales să citească poezia "Revedere". De asemenea, la finele mandatului, a recitat "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie".

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi poeţi şi prozatori români, fiind considerat poetul naţional. Începând din 2011, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, este sărbătorită Ziua Culturii Naţionale, în urma unei legi promulgate în decembrie 2010. Potrivit demersului legislativ, pe 15 ianuarie, autorităţile trebuie să sprijine material şi financiar organizarea de manifestări cultural-artistice. Totodată, societăţile române de televiziune şi radiodifuziune trebuie să realizeze şi să includă în programele lor emisiuni dedicate acestei zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici