Vintilă Corbul va fi adus în România, marţi seara, şi va fi înmormântat, joi, la Cimitirul Bellu

Trupul neînsufleţit al lui Vintilă Corbul, decedat săptămâna trecută, în Franţa, va fi adus în Bucureşti, marţi seara, şi va fi înmormântat joi, la Cimitirul Bellu, după o slujbă care va începe la ora 12.00, a declarat pentru MEDIAFAX publicistul George Stanca, editorul operelor scriitorului.

8 afișări
Imaginea articolului Vintilă Corbul va fi adus în România, marţi seara, şi va fi înmormântat, joi, la Cimitirul Bellu

Vintilă Corbul va fi adus în România, marţi seara, şi va fi înmormântat, joi, la Cimitirul Bellu

O delegaţie de la Adevărul Holding a plecat, joi dimineaţa, spre Franţa, pentru a se ocupa de procedurile pentru aducerea în ţară a scriitorului.

Potrivit lui George Stanca, coşciugul cu trupul lui Vintilă Corbul va fi adus la Bucureşti marţi seara, cu avionul. "El va fi depus miercuri, de la ora 10, la capela Cimitirului Civil Bellu, şi joi, începând cu ora 12, va începe slujba pentru înmormântare", a spus Stanca, precizând că scriitorul va fi îngropat în jurul orei 13.

Vintilă Corbul va fi îngropat lângă soţia sa, Ioana, care a murit în 1969. Adevărul Holding a cumpărat, pentru scriitor, un loc de veci la cimitirul Bellu, ştiind că este grav bolnav.

Scriitorul Vintilă Corbul a decedat, miercuri dimineaţa, la locuinţa sa de lângă Versailles, la vârsta de 91 de ani. Grav bolnav, Vintilă Corbul a fost internat, în ultimele luni, la o clinică din oraşul francez Rocquencourt (în Yvelines, în apropiere de Versailles).

Vintilă Corbul a urmat cursurile Facultăţii de Drept şi, în paralel, pe cele ale Facultăţii de Litere si Filozofie - secţia Istorie, avându-l profesor pe Gheorghe I. Brătianu.

La plecarea din ţară, a lăsat în urmă o bibliotecă de circa 10.000 de volume, reconstruind-o, ulterior, în Franţa, apartamentul în care a locuit fiind tapetat cu rafturi pline de cărţi.

Primul roman scris de Vintilă Corbul, pe când avea 16 ani, este "Babel Palace". Atunci, scriitorul a fost considerat o nouă stea a literaturii. "Babel Palace" a apărut într-o singură ediţie, în anul 1939.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici