"Z"-Boats - proiect şi instalaţie artistică pe Dunăre

"Z"-Boats, un proiect artistc şi arhitectural care constă într-o călătorie cu barca de-a lungul Dunării, din Krems (Austria) şi până în Russe (Bulgaria) va fi găzduit în februarie şi de Galeria Posibila din România.

2 afișări
Imaginea articolului "Z"-Boats - proiect şi instalaţie artistică pe Dunăre

"Z"-Boats - proiect şi instalaţie artistică pe Dunăre

Proiectul "Z"-Boats va cuprinde o călătorie pe Dunăre, pe parcursul căreia patru artişti aflaţi la bordul bărcii vor construi o sculptură ce are la bază o structură simplă: trei bărci de lemn, de câte şapte metri lungime fiecare, legate strâns una de cealaltă. Pentru acestă instalaţie artistică se vor folosi doar materiale găsite sau cumpărate de pe malul fluviului.

Călătoria a început pe 1 august şi se va încheia pe 1 noiembrie. Expoziţia de la Galeria Posibila va reprezenta unul dintre evenimentele ce vor urma proiectului "Z"-Boats.

Alte trei expoziţii vor avea loc la Fundaţia Elias Canetti din Russe, Bulgaria, la sfârşitul anului, la Galerija Progres din Belgrad şi la Kunsthalle Krems în Austria, în vara, respectiv toamna anului viitor.

Spre deosebire de alte proiecte care se desfăşoară pe Dunăre, acesta se concentrează efectiv pe construcţia bărcii: atât arhitectura sa, cât şi funcţiile sale sociale (de exemplu facilitatile sanitare, zonele destinate gătitului sau relaxării). Pe de altă parte, se urmăreşte un sistem de construcţie modular, astfel încât transportul la locaţiile expoziţionale să fie cât mai uşor de făcut.

După mai multe opriri (printre care Klosterneuburg, Bratislava, Esztergom, Budapesta, Baja, Vukovar) şi câteva schimbări de echipaj, timp în care construcţia sculpturii a evoluat pas cu pas, ambarcaţiunea se află în prezent la Novi Sad.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici