Zilele Filmului Irlandez, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti - VIDEO

Cea de-a şaptea ediţie a Zilelelor Filmului Irlandez are loc joi şi vineri, începând de la ora 19.00, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, unde vor fi proiectate patru filme de scurt şi lung metraj.

135 afișări
Imaginea articolului Zilele Filmului Irlandez, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti - VIDEO

Zilele Filmului Irlandez, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti - VIDEO

La deschiderea festivalului vor fi prezenţi, între alţii, Derek Feely, ambasadorul Irlandei la Bucureşti, Andrew Harwood, şef adjunct al Ambasadei Irlandei la Bucureşti, Christophe Pomez, ataşatul cultural al Ambasadei Franţei şi directorul Institutului Francez la Bucureşti, Liviu Jicman, vicepreşedintele Institutului Cultural Român, şi Irina Margareta Nistor, critic de film, informează site-ul icr.ro.

Joi şi vineri vor fi proiectate lungmetrajele "Gold", în regia lui Niall Heery, şi "Good Vibrations", de Lisa Barros D'Sa şi Glenn Leyburn, şi scurtmetrajele "I Am Here", de David Holmes, respectiv "Coda", de Alan Holly.

"Gold" (2014), prezentat în prima seară a festivalului, este o dramă cu puternice accente comice, care spune povestea unui tată, interpretat de David Wilmot, care doreşte să-şi reîntâlnească fiica şi pe mama acesteia după mai bine de zece ani. Întâlnirea dintre Abbie (Maisie Williams), o adolescentă rebelă, şi tatăl ei transformă drama într-o comedie savuroasă, neconvenţională, care aduce un plus de originalitate comediei irlandeze.

"Good Vibrations" (2013), lungmetrajul celei de-a doua seri a evenimentului, bazat pe fapte reale, prezintă revenirea la viaţă a oraşului Belfast prin intermediul muzicii punk-rock, dupa un îndelung şir de conflicte. Terri Hooley (Richard Dormer), un rebel şi, totodată, un optimist incurabil pentru care muzica este cel mai important element de coeziune dintre oameni, doreşte să readucă oraşul la viaţă şi deschide o casă de discuri, Good Vibrations, care va face istorie. Filmul surprinde un moment esenţial pentru viaţa şi cultura punk-rock a Belfastului anilor 1970.

Preţul biletelor este de 15 lei şi 10 lei (pentru studenţi şi pensionari). Filmele sunt subtitrate în limba română.

Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei în România, cu sprijinul Institutului Irlandez de Film, Culture Ireland şi Arts Council, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Institutul Francez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici