60% din tinerii generaţiei Z vor să se apuce de afaceri, deşi mare parte nu au un traseu profesional

  • Studiu Jobteaser: Gen. Z nu are un traseu profesional clar în minte.
  • Studiu Jobteaser: Tinerii din Gen. Z nu pot spune exact ce sarcini ar prefera sau nu.
  • Studiu Jobteaser: 60% din zoomeri vor să se apuce de business.
306 afișări
Imaginea articolului 60% din tinerii generaţiei Z vor să se apuce de afaceri, deşi mare parte nu au un traseu profesional

Ejobs România, Facebook

În era inteligenţei artificiale doar business-ul le surâde. Independenţi, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generaţia Z sunt decişi să îşi trăiască viaţa şi să îşi construiască parcursul educaţional şi profesional conform propriului set de valori. Puţini se visează angajaţi. Mulţi se visează oameni de afaceri, antreprenori.

Un sondaj pe 20 mii de tineri care au participat la IUF- The International University Fair, arată că peste 60% dintre tineri vor să studieze business.

,,Nicio altă generaţie nu este atât de explicit orientată spre echilibrul între viaţa profesională şi viaţa personală aşa cum este generaţia Z.

Această generaţie pune foarte mul preţ pe interpendenţa de care am vorbit deja, despre a pune accentul pe antreprenoriat. chiar pe valori umaniste. Ea vrea să facă faţă schimbărilor digitale natural, pentru că este o generaţie nativă digital, prin definiţie", declară ANDREEA PAUL, preşedinte INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate.

Pe de altă parte, tinerii Gen Z nu au un traseu profesional clar în minte dar au doză mare de încredere în sine, ne arată un studiu efectuat de platforma de recrutare franceză Jobteaser.
LAVINIA TURCANU, Expert HR, declară:

,,Dar ei, cu adevărat, nu-şi cunosc punctele forte sau punctele slabe sau nu au idee despre atribuţiile, sarcinile jobului, au foarte multă încredere în ei, sunt sigur că se pot descurca, chiar, ce spuneam că nu este foarte rău, dar ajung la locul de muncă şi îşi dau seama că ori trebuie să depună efort prea mare, ori că nu se descurcă că nu au acele abilităţi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici