Acciza minimă la ţigări a fost majorată cu 21% pentru a doua parte a anului

Acciza minimă pentru ţigarete va fi, în perioada 1 iulie-31 decembrie, de 133,5 lei/1.000 de ţigarete (37,78 euro/1.000 de ţigarete), cu 20,9% mai mult decât în prima jumătate a anului, potrivit unui ordin al Ministerului Economiei şi Finanţelor, aprobat vineri.

26 afișări

Conform Codului Fiscal, nivelul accizei minime este stabilit semestrial, în funcţie de evoluţia accizei aferentă ţigaretelor din categoria de preţ cea mai vândută.

Pentru ţigări şi ţigări de foi, acciza va creşte, începând de duminică, de la 34,5 euro/1.000 de bucăţi, la 41,5 euro, iar în cazul tutunului destinat rulării în ţigarete şi a altor tutunuri de fumat, taxa de 46 euro/kilogram va fi majorată la 55 euro/kilogram, potrivit Codului Fiscal.

Guvernul a aprobat joi structura accizei totale la ţigări astfel că, acciza va fi calculată, începând de duminică, pe baza unei accize specifice de 20,89 euro/1.000 ţigarete plus 27% aplicat asupra preţului maxim de vânzare cu amănuntul, ceea ce va conduce la o majorare în medie cu 0,2-0,3 lei a preţului cu amănuntul pentru un pachet de ţigarete.

Pentru primul semestru al anului 2007, structura accizei la ţigarete a fost de 16,28 euro/1.000 ţigarete plus o cotă de 29% aplicată la preţul maxim de vânzare cu amănuntul declarat şi taxa pe viciu.

Ministerul Economiei şi Finanţelor estimează, în nota de fundamentare, o majorare în medie cu 0,2-0,3 lei a preţului cu amănuntul pentru un pachet de ţigarete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici