Acţiunile europene închid în creştere

Acţiunile europene au închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de joi după o şedinţă volatilă, susţinute de date peste aşteptări privind piaţa muncii din Statele Unite şi o revenire a cotaţiilor din sectorul bancar.

106 afișări
Imaginea articolului Acţiunile europene închid în creştere

Acţiunile europene închid în creştere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele STOXX Europe 600 Banks a urcat cu 3,2%, acţiunile grupului francez Societe Generale avansând cu 3,7%, după o şedinţă în care volumul titlurilor băncii tranzacţionate a depăşit de aproape cinci ori media ultimelor 90 de zile.

Miercuri, cotaţia Societe Generale s-a prăbuşit cu 15%, după zvonuri pe pieţele de capital privind stabilitatea fiananciară a grupului şi o posibilă retrogradare a Franţei, ambele negate ulterior.

"Vânzările au fost foarte mari, iar acum există un moment de respiro, dar nu sunt sigur că va dura. Băncile au fost cele mai vulnerabile acţiuni şi au devenit avangarda recuperării. Foarte importante au fost datele privind cererile iniţiale pentru şomaj din SUA, peste aşteptări, care indică un trend de îmbunătăţire pe piaţa muncii", a afirmat Mike Lenhoff, analist la compania Brewin Dolphin Securities.

Indicele FTSEurofirst 300, care includ cele mai importante companii europene, a avansat cu 2,6%, însă se află în scădere cu 21,6% faţă de maximul acestui an, atins în februarie.

Pe marile burse europene, indicii DAX german, FTSE 100 britanic şi CAC 40 francez au urcat cu 0,39-2,89%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici