Acţiunile europene închid în creştere

Principalele acţiuni europene au atins joi maximul ultimelor patru săptămâni, după ce Parlamentul Greciei a probat, într-un vot final, programul de austeritate cerut de creditorii externi pentru acordarea următoarei tranşe de ajutor financiar, transmite Reuters.

3 afișări

Încrederea investitorilor în capacitatea Atenei de a-şi onora obligaţiile financiare pe termen scurt a crescut, după votul legislativului.

Bursele au fost susţinute şi de intensificarea activităţii din sectorul de afaceri în regiunea Centru-Vest a SUA.

Indicele FTSEurofirst 300, care include cele mai importante companii europene, a închis provizoriu în urcare cu 1%, după ce a atins pe parcursul zilei cel mai ridicat nivel începând cu 3 iulie.

"Votul trasează o limită pentru Grecia pe termen scurt, deoarece face posibilă eliberarea următoarei tranşe de împrumut de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional", a afirmat Joshua Raymond, analist la City Index.

În plus, ministrul de Finanţe german a anunţat, joi, că instituţiile financiare germane vor susţine un al doilea pachet financiar pentru Grecia, la care ar urma să contribuie prin rostogolirea de datorii în valoare de 3,2 miliarde de euro. Detaliile planului german nu au fost, încă, finalizate.

Indicele STOXX Europe 600 al sectorului bancar a avansat cu 1,8%.

Pe cele mai mari burse din Europa, indicii DAX german, CAC 40 francez şi FTSE 100 britanic au avansat cu 1,13-1,53%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici