Activitatea BM în România va continua indiferent de pagubele produse de incendiu

Banca Mondială (BM) are un plan pentru întâmplări neprevăzute, cum a fost incendiul care a avut loc la clădirea unde se află şi reprezentanţa instituţiei din Bucureşti, care permite continuarea activităţii, a declarat Iolanda Stăniloiu, responsabil de comunicare la reprezentanţa din România a BM.

13 afișări
Imaginea articolului Activitatea BM în România va continua indiferent de pagubele produse de incendiu

Activitatea BM în România va continua indiferent de pagubele produse de incendiu (Imagine: Andreea Campeanu/Mediafax Foto)

"Încă nu ştiu care sunt pagubele întrucât nu ne este permis accesul în interior. Totuşi, avem un plan pentru situaţii neprevăzute care ne permite să ne continuăm activitatea de acasă sau dintr-un sediu închiriat. Nu ne oprim activitatea", a declarat pentru MEDIAFAX Stăniloiu.

Ea a menţionat că informaţii suplimentare vor fi putea comunicate doar după ce oficialii Băncii Mondiale vor putea să aibă acces în clădire pentru a evalua pagubele produse de incendiu.

Incendiul izbucnit, vineri noapte, la clădirea de 19 etaje din centrul Capitalei, situată lângă Biserica Armenească, Millenium Business Center, a fost lichidat de către pompieri, după aproape trei ore de luptă cu flăcările, au declarat reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Millenium Business Center aparţine Fondului de investiţii Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI) - în prezent parte a Aberdeen Property Investors din Scoţia - care a preluat-o în 2007.

În 2007, DEGI, care la acel moment era divizie de investiţii imobiliare a grupului Alianz, a achiziţionat, prin intermediul consultanţilor Eurisko, de la Fondul European Convergence Property Company (ECPC), pentru 110 milioane de euro, trei imobile de birouri din portofoliul firmei britanice Charlemagne Capital - Millennium Business Center, PGV Tower şi Construdava. Charlemagne Capital administra Fondul European Convergence Property Company.

Millenium Business Center a fost evaluată, la momentul tranzacţiei, la 52,6 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici