Administraţia Canalelor Navigabile îşi reevaluează patrimoniul pentru listarea la Bursă

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) Constanţa a început procesul de evaluare a patrimoniului, pentru a stabili valoarea acţiunilor companiei, în vederea listării unui pachet de 5% la Bursa de Valori, probabil la sfârşitul acestui an.

3 afișări
Imaginea articolului Administraţia Canalelor Navigabile îşi reevaluează patrimoniul pentru listarea la Bursă

Administraţia Canalelor Navigabile îşi reevaluează patrimoniul în vederea listării la Bursă

Evaluarea vizează terenuri aparţinând domeniului public al statului, aflate în administrarea companiei.

Suprafaţa terenurilor este de 31,4 milioane metri pătraţi, a declarat purtătorul de cuvânt al CN ACN, Adrian Pândici.

Procesul de evaluare ar putea dura circa o lună, iar listarea la Bursă este anticipată să aibă loc la sfârşitul acestui an.

Terenurile sunt situate în teritoriile administrative ale primăriilor din Agigea, Basarabi, Castelu, Cernavodă, Corbu, Cumpăna, Lumina, Medgidia, Mircea Vodă, Năvodari, Ovidiu, Poarta Albă, Saligny, Topraisar şi Valu lui Traian.

Listarea va avea loc prin ofertă publică secundară de acţiuni, adică nu vor fi emise titluri noi. Aceasta este prima etapă în vederea privatizării companiei, conform ordonanţei de urgenţă 81/2007 privind accelerarea procedurii de acordare a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv.

Compania este controlată în proporţie de 80% de către stat, iar 20% din capital revine Fondului Proprietatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici