Agenţiile de turism cer cotă zero de TVA pentru turiştii străini

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) solicită introducerea unei cote zero de TVA pentru străinii care achiziţionează servicii turistice în România, pentru a compensa pierderile provocate firmelor din domeniu de aprecierea leului.

1 afișare
Imaginea articolului Agenţiile de turism cer cotă zero de TVA pentru turiştii străini

Agenţiile de turism cer cotă zero de TVA pentru turiştii străini

Aprecierea leului produce pierderi agenţiilor de turism care au semnat contracte cu clienţii pentru acest sezon încă de anul trecut, se arată într-un comunicat al ANAT remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Pe de altă parte, nu este normal ca hotelierii să factureze turiştii străini la cursuri interne artificiale, cu mult peste nivelul băncii centrale, provocând astfel pierderi substanţiale operatorilor de turism care au adus clienţii, apreciază agenţiile de turism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici