Agricultorii vor plăti impozitele la primării dacă nu există unitate ANAF în localitate

Agricultorii vor plăti impozitele la primăria de care aparţin, în cadrul unui departament de specialitate, dacă în localitate nu există o unitate a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), astfel încât contribuabilii să nu se deplaseze pe distanţe mari.

385 afișări
Imaginea articolului Agricultorii vor plăti impozitele la primării dacă nu există unitate ANAF în localitate

Agricultorii vor plăti impozitele la primării dacă nu există unitate ANAF în localitate (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Decizia a fost luată prin ordonanţă aprobată de Guvern în şedinţa de marţi.

"Această posibilitate vizează situaţia în care în localitate nu există o unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi are ca scop diminuarea cheltuielilor de conformare pe care trebuie să le suporte contribuabilul pentru a-şi îndeplini obligaţiile de plată. Se evită, astfel, deplasarea contribuabililor în cauză pe distanţe foarte mari pâna la unitaţile administratiilor finanţelor publice la care sunt înregistraţi ca plătitori de impozit şi contribuţii aferente veniturilor din activităţi agricole", se arată în nota de fundamentare.

Sumele încasate de la contribuabilii persoane fizice care desfăşoară activităţi agricole vor fi depuse de către departamentul de specialitate din cadrul primăriilor, în cel mult două zile lucrătoare, în conturi separate pentru bugetul de stat, respectiv cel de asigurări sociale.

Codul de procedură fiscală stabileşte că administrarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat este de competenţa ANAF. Această regulă se aplică şi în ceea ce priveşte administrarea impozitului şi contribuţiile aferente veniturilor din activităţi agricole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici