AIG negociază obţinerea unor garanţii guvernamentale

American International Group (AIG), gigantul din industria asigurărilor salvat în septembrie 2008 de la faliment de către guvernul Statelor Unite, negociază cu autorităţile de la Washington obţinerea unor garanţii de stat pentru o parte din active, potrivit WSJ.

26 afișări
Imaginea articolului AIG negociază obţinerea unor garanţii guvernamentale

AIG negociază obţinerea unor garanţii guvernamentale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

AIG analizează, totodată, vânzarea unor divizii prin oferte publice, potrivit Wall Street Journal (WSJ), care citează un interviu cu vicepreşedintele grupului, Paula Reynolds.

"Analizăm o multitudine de opţiuni pentru recapitalizare. Suntem conştienţi că situaţia se schimbă şi trebuie să ne adaptăm", a declarat Reynolds, referindu-se la guvern.

Garantarea activelor AIG ar fi o decizie similară cu măsurile luate în beneficiul grupurilor financiare Citigroup şi Bank of America, scrie WSJ.

"Ne consultăm cu guvernul SUA, conform programului de restructurare", a declarat purtătorul de cuvânt al grupului american, Christina Pretto, pentru Reuters, comentând informaţiile din WSJ.

Reprezentanţii Trezoreriei şi Rezervei Federale nu au răspuns la întrebările presei.

Guvernul a salvat AIG de la faliment în septembrie, acordând finanţare în valoare totală de 85 miliarde de dolari în schimbul a 80% din acţiunile grupului, care a fost extinsă ulterior, în mai multe etape, la 152 miliarde de dolari.

AIG este prezentă, indirect, şi în România, prin AIG Asigurări de Viaţă, divizie a American Life Insurance Co (Alico).

Citeşte şi:

AIG a semnat un acord "definitiv" cu Fed

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici