AIG vinde cea mai mare companie asiatică din portofoliu

American International Group (AIG) a început, miercuri, procedura de vânzare prin licitaţie a American International Assurance (AIA), companie de asigurări de viaţă care activează pe pieţele asiatice, evaluată la 20 de miliarde de dolari, potrivit Financial Times.

21 afișări
Imaginea articolului AIG vinde cea mai mare companie asiatică din portofoliu

AIG vinde cea mai mare companie asiatică din portofoliu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul american, care a fost naţionalizat în octombrie 2008 şi a încasat, ulterior, ajutoare de stat în valoare totală de peste 150 miliarde de dolari, discută vânzarea AIA cu China Life - cea mai mare societate de asigurări de viaţă din lume, HSBC - cea mai mare bancă europeană, Prudential - companie britanică de asigurări şi Prudential Financial - instituţie financiară din SUA, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de FT.

 

Fondurile încasate de AIG în urma tranzacţiei vor fi utilizate pentru rambursarea unei părţi a ajutoarelor de stat.

Grupul Allianz, cel mai mare asigurător european, şi compania americană ManuLife Financial, jucător important pe piaţa de profil din SUA, au cerut de asemenea detalii despre vânzarea AIA, potrivit FT.

AIG a cerut părţilor interesate să prezinte oferte pentru preluarea a 49% din capitalul AIA, potrivit altor surse citate de publicaţie, însă grupul american s-a arătat dispus să analizeze şi oferte pentru achiziţia integrală a companiei.

AIG ar putea opta, totodată, pentru listarea integrală a capitalului AIA la bursă, dacă nu obţine un preţ satisfăcător prin procedura de licitaţie.

În plus, grupul american ar putea accepta acţiuni din partea cumpărătorilor în schimbul capitalului AIA, dacă tranzacţia se dovedeşte prea dificil de finanţat în contextul crizei de pe piaţa creditelor.

Citeşte şi:

AIG a semnat un acord "definitiv" cu Fed

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici