Airbus a avertizat clienţii privind posibile întârzieri în producţia de A380

Airbus a avertizat clienţii de alte posibile întârzieri apărute în producţia aeronavei A380, cel mai mare avion de pasageri din lume.

21 afișări
Imaginea articolului Airbus a avertizat clienţii privind posibile întârzieri în producţia de A380

Airbus a avertizat clienţii privind alte posibile întârzieri în producţia de A380 (Imagine: Mediafax Foto)

Compania va reuşi să livreze 13 aeronave în acest an, conform planurilor, dar nu va putea în mod cert să furnizeze 25 de avioane A380 în 2009, potrivit unor surse apropiate diviziei grupului european EADS, informează un articol din revista germană Wirtschaftswoche.

De asemenea, capacitatea de a produce lunar patru aeronave A380 în viitorul apropiat, potrivit graficului, este pusă sub semnul întrebării.

Un purtător de cuvânt al Airbus a refuzat să comenteze afirmaţiile, reafirmând că directorul general al companiei, Thomas Anders, reevaluează în prezent programul de dezvoltare a A380.

Airbus a livrat în luna octombrie 2007 prima sa aeronavă model A380, cu o întârziere de 18 luni din cauza unor probleme legate de producţie. Avionul a efectuat prima cursă comercială în luna octombrie 2008, sub administrarea companiei aeriene Singapore Airlines.

Un număr de 17 companii aeriene au comandat sau s-au angajat că vor cumpăra 193 de aeronave model A380.

Întârzierile la acest proiect depăşirile uriaşe de buget, de ordinul miliardelor de euro, au cauzat pierderi grupului EADS şi au determinat o reorganizare a managementului.

Avionul are o capacitate de 525 de pasageri, în cazul unei compartimentări pe trei clase, dar poate ajunge la 800 de pasageri, după eliminarea secţiunilor şi utilizarea exclusivă pentru clienţii clasei economic.

Airbus şi-a păstrat anul trecut poziţia de lider în funcţie de producţia de aeronave comerciale, dar a pierdut în faţa Boeing în privinţa noilor comenzi primite, pentru al doilea an consecutiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici