Amber deschide un nou studio de game development în Polonia

Studioul independent dezvoltator de jocuri video Amber deschide un nou birou în Varşovia. Biroul se va concentra pe specializări precum programare, artă şi game design, studioul urmărind să crească expertiza Amber în dezvoltare de jocuri pentru PC şi console.

99 afișări
Imaginea articolului Amber deschide un nou studio de game development în Polonia

Sursa Foto - Amber, Facebook

Amber Varşovia se alătură studiourilor din Bucureşti, Botoşani, Montreal, Guadalajara, Kyiv, San Francisco şi Los Angeles.

„Pentru noi, Polonia a fost întotdeauna un punct de referinţă în ceea ce priveşte modul în care o ţară din Europa Centrală şi de Est a reuşit să stimuleze şi să creeze cu succes un climat favorabil pentru dezvoltatorii locali de jocuri. Amber îşi continuă creşterea rapidă la nivel internaţional, iar Varşovia este locul perfect unde, alături de specialişti seniori, putem contribui la creşterea acestei comunităţi creative extraordinare, creând în acelaşi timp unele dintre cele mai bune şi inovatoare jocuri din industrie”, a declarat Mihai Pohonţú, Chairman Amber.

General Manager al Amber Varşovia va fi Greg Ciach, game designer şi programator polonez, al cărui scop principal este să creeze jocuri de calitate. Un profesionist care şi-a pus amprenta creativă în industria poloneză a jocurilor, Greg a ocupat poziţia de Business Development Director la Platige Image, Game Designer la Winko Games, Narrative Designer la Tequila Games şi CEO al studioului de jocuri indie PolyAmorous.

Oportunitatea deschiderii biroului din Varşovia a venit în urma iniţiativei lui Dragoş Hâncu, co-fondator Amber. Obiectivul studioului este de a crea un spaţiu sigur pentru cei 35 de specialişti pe care doreşte să-i atragă până la finalul anului: programatori, game designeri, UX designeri şi artişti VFX. În acest moment, studioul a demarat activitatea cu 10 oameni, printre care Head of Operations, Talent Acquisition Specialist, HR Business Partner şi programatori. Recrutarea pentru noul studio a început.

Amber a raportat o cifră de afaceri record de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane dolri) în 2021, o creştere cu 56% comparativ cu 2020. Amber are peste 1000 de angajaţi în birourile din Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, Kiev, San Francisco şi Los Angeles.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Amazon, King, Big Fish Games, Disney, N3twork, Rovio, Warner Media şi That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Tetris Beat, PositronX, Rumble Heroes, Link Twin şi Cinderella Free Fall şi a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Nascar Heat 5 şi altele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici