Amendament privind modul de alocare a resurselor pentru infrastructură, contestat de MFP

Comisiile de buget-finanţe au aprobat, sâmbătă, un amendament la proiectul bugetului de stat care prevede că alocarea resurselor bugetare pentru lucările de infrastructură se va face întâi pentru achitările facturilor restante la lucările începute şi, în ultimul rând, pentru lucrările noi.

36 afișări
Imaginea articolului Amendament privind modul de alocare a resurselor pentru infrastructură, contestat de MFP

Amendament privind modul de alocare a resurselor pentru infrastructură, contestat de MFP (Imagine: Mediafax Foto)

Amendamentul, propus de grupurile parlamentare PSD şi PNL, a fost aprobat cu 22 voturi "pentru", 19 "împotrivă" şi 2 abţineri.

Acest amendament prevede că alocarea resurselor bugetare către administraţiile publice locale pentru lucrările de infrastructură se va face în următoarea ordine: achitarea facturilor restante recunoscute de ordonatorul principal de credite, cofinanţarea proiectelor de finanţare nerambursabilă din fonduri europene, asigurarea fondurilor pentru continuarea lucrărilor începute şi investiţiile noi.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina a precizat că Guvernul este împotriva acestui amendament.

"Prin această formulare consideraţi că Guvernul nu ar face aşa. Nu susţinem amendamentul şi ne vom bate până în pânzele albe pentru faptul că sunt criterii pe care şi noi le aveam în vedere", a spus Gheorghe Gherghina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici