ANCOM merge pe mâna "majorităţii" formate din Orange, Vodafone şi Telekom: arbitrul telecom îşi menţine decizia de a nu reduce tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii a luat decizia de a merge înainte cu decizia de a nu modifica tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă, menţinându-şi astfel punctul de vedere iniţial prezentat în urmă cu câteva luni şi care este susţinut de giganţii de pe piaţă Orange, Vodafone şi Telekom, conform datelor disponibile pe pagina web a instituţiei.

488 afișări
Imaginea articolului ANCOM merge pe mâna "majorităţii" formate din Orange, Vodafone şi Telekom: arbitrul telecom îşi menţine decizia de a nu reduce tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă

ANCOM merge pe mâna "majorităţii" formate din Orange, Vodafone şi Telekom: arbitrul telecom îşi menţine decizia de a nu reduce tarifele de interconectare din telefonia fixă şi mobilă

Decizia ANCOM, luată după câteva luni de consultări, va fi prezentată în data de 9 octombrie în cadrul unei şedinţe a Consiliului Consultativ al ANCOM.

Tarifele de interconectare au o importanţă crucială în determinarea preţurilor finale cu care operatorii vând serviciile de comunicaţii.

În aprilie 2014 tarifele de interconectare din telefonie mobilă au scăzut de la 3,06 eurocenţi pe minut la 0,96 eurocenţi pe minut.

Odată cu această reducere, costul operatorilor pentru a le oferi clienţilor, de exemplu, 200 de minute de apeluri în orice reţea a devenit de aproape opt ori mai mic decât în anul 2006: doar 1,9 euro, faţă de 14 euro.

Citiţi mai multe informaţii pe www.zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici