ANPC a aplicat amenzi de 172.000 lei în Piaţa Domenii din Bucureşti

Inspectorii ANPC au efectuat 19 acţiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în Piaţa Domenii din Bucuresti şi au aplicat sancţiuni în valoare de 172.000 lei şi patru avertismente, potrivit unui comunicat.

121 afișări
Imaginea articolului ANPC a aplicat amenzi de 172.000 lei în Piaţa Domenii din Bucureşti

ANPC a aplicat amenzi de 172.000 lei în Piaţa Domenii din Bucureşti

Controalele au vizat verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea articolelor textile şi de încălţăminte, a produselor cosmetice şi a produselor alimentare. De asemenea s-au efectuat verificări la unităţile de alimentaţie publică din incinta pieţei, potrivit unui comunicat transmis de ANPC.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 15 amenzi contravenţionale în cuantum de 172.000 lei şi patru avertismente.

Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului 302 kg de produse alimentare în valoare de 12.314 lei, care nu erau însoţite de documente de provenienţă, nu erau depozitate la temperatura impusă de către producător, nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principalele elemente de identificare şi caracterizare ori aveau data limită de consum depaşită.

S-a propus măsura complementară de închidere pe o perioadă de până la şase luni pentru o unitate de alimentaţie publică, iar pentru patru unităţi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciului, arată sursa citată.

Au fost identificate la comercializare un număr de 956 produse nealimentare (produse textile si articole de încălţăminte, poşete, portofele şi produse cosmetice), în valoare de 57.568 lei, la care s-au constatat deficiente de informare a consumatorilor, respectiv lipsa traducerii in limba română a elementelor de caracterizare, lipsă etichetei de produs în care să se menţioneze denumirea produsului, compoziţia fibroasă, instrucţiuni de utilizare, dimensiuni, denumire producător, eventuale contraindicaţii, respectiv lipsa pictogramelor la articolele de încălţăminte şi a avertismentelor de siguranţă pentru produsele cosmetice.

Taguri:
anpc,
amenzi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici