Pe locuri, fiţi gata, start! Antreprenorii au avut azi liber la granturi. Până când sunt acceptate înscrierile

  • Poţi obţine un grant în valoare de maxim 150.000 de euro
  • Dacă ai avut cifra de afaceri între 5.000 şi 13.500 de euro, vei primi 2.000 de euro
  • Dacă cifra de afaceri este între 13.501 şi un milion de euro, vei primi 15 % din cifra de afaceri
352 afișări
Imaginea articolului Pe locuri, fiţi gata, start! Antreprenorii au avut azi liber la granturi. Până când sunt acceptate înscrierile

Azi antreprenorii au avut liber la granturi. Patronii businessurilor care au fost înschise sau îngrădite din cauza pandemiei, au putut aplica azi pentru obţinerea unui ajutor, nerambursabil. Aici se încadrează sectoare precum HoReCa sau turism.

Până la ora 13.00, în platformă s-au înscris circa 18.000 de IMM-uri.

Printre care şi Nicu Giaca, un antreprenor de 30 de ani. Are o cofetărie în Constanţa pe care a deschis-o în 2013. Pe lângă vânzarea propriu zisă, livrează prăjituri şi la evenimente, dar şi la alte cafenele din oraş. Pandemia i-a pus lacătul pe uşă, dar s-a axat pe delivery. Cu toate acestea, cifra de afaceri a scăzut cu peste 50%.

„Singurul impediment să zic aşa, este că a fost pe principiul primul venit primul servit. Eu sunt destul de încrezător că mă voi încadra în bugetul pentru această măsură. Sper să primim banii destul de repede pentru că tot domeniul Horeca este într-o criză momentan”, spune Nicu Giaca.

El a avut cifra de afaceri în 2019 de circa 100.000 de euro. Ar urma să primească granturi în valoare de 15% din cifra de afaceri, adică 15.000 de euro.

„Îi voi folosi la plata cheltuielilor curente, la plata chiriilor, a utilităţilor, a dărilor către stat şi desigur, să-mi asigur şi un stoc de marfă.”

În primele 10 minute de la lansarea platformei, 7.000 de IMM-uri au aplicat pentru granturi. Te poţi înscrie până pe 28 octombrie. Deadlineul se poate prelungi până la epuizarea bugetului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici