Apple a depăşit pentru a doua oară în istorie pragul de 3 trilioane de dolari pe bursă

Capitalizarea bursieră a Apple a depăşit vineri pragul de 3.000 de miliarde de dolari pentru prima dată din ianuarie anul trecut.

191 afișări
Imaginea articolului Apple a depăşit pentru a doua oară în istorie pragul de 3 trilioane de dolari pe bursă

Apple a depăşit pentru a doua oară în istorie pragul de 3 trilioane de dolari pe bursă

Acţiunile celei mai valoroase companii din lume au urcat cu 2,3%, la 193,97 dolari, ceea ce îi conferă o capitalizare de piaţă de 3.050 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv.
 
Capitalizarea de piaţă a Apple a depăşit pentru prima dată, pentru scurt timp, 3.000 de miliarde de dolari, pe 3 ianuarie 2022, în cadrul tranzacţiilor intraday, înainte de a încheia şedinţa chiar sub acest nivel.
 
Cele mai recente câştiguri ale acţiunilor Apple - 49% până acum în 2023 - au loc în contextul în care acţiunile din domeniul tehnologiei îşi revin pe fondul pariurilor că Rezerva Federală a Statelor Unite ar putea încetini ritmul de majorare a ratelor dobânzilor, precum şi pe fondul zvonurilor din jurul inteligenţei artificiale.
 
Aşteptările în jurul ratelor dobânzilor s-au bazat pe un raport de vineri care a arătat că un indice al inflaţiei pe care banca centrală îl monitorizează îndeaproape a fost luna trecută la cel mai scăzut nivel din aprilie 2021, tras în jos de scăderea preţurilor la benzină şi de creşterea mai lentă a costurilor alimentelor.
 
Indicele de inflaţie a arătat că preţurile au crescut cu 3,8% în mai faţă de 12 luni mai devreme, în scădere bruscă faţă de o creştere de 4,4% de la un an la altul în aprilie.
 
În acelaşi timp, consumatorii abia şi-au majorat cheltuielile luna trecută, ceea ce a dus la previziuni privind o încetinire a economiei şi o încetinire a creşterii ratelor de către Fed.
 
Cel mai recent raport trimestrial al Apple din luna mai a arătat că veniturile şi profiturile au scăzut, dar au depăşit totuşi aşteptările analiştilor. Împreună cu un palmares constant de răscumpărări de acţiuni, rezultatele financiare i-au întărit reputaţia de investiţie sigură într-o perioadă de incertitudine economică globală.
 
De atunci, acţiunile au crescut cu aproximativ 7%, comparativ cu creşterea de 4% a S&P 500.
 
În prezent, alte patru companii americane au o evaluare de peste 1.000 de miliarde de dolari: Alphabet Inc, Microsoft, Amazon.com Inc şi Nvidia Corp.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici