Aproape 4.800 de mari magazine, controlate de ANPC în 2023. Amenzi de peste 50 milioane lei

În primele 11 luni ale anului 2023 au fost desfăşurate 4.786 acţiuni de control vizând modul în care marile lanţuri de retail din România respectă prevederile legale în domeniu, a transmis joi ANPC.

97 afișări
Imaginea articolului Aproape 4.800 de mari magazine, controlate de ANPC în 2023. Amenzi de peste 50 milioane lei

Aproape 4.800 de mari magazine, controlate de ANPC în 2023. Amenzi de peste 50 milioane lei

Aproape 4.800 de mari magazine au fost controlate de ANPC în 2023.

Au fost verificate magazine aparţinând reţelelor Lidl, Profi, Kaufland, Carrefour, Mega Image, Penny, Metro, Auchan, Selgros şi Cora, din întreaga ţară.

„Ca urmare a deficienţelor constatate, comisarii ANPC au aplicat peste 6.300 amenzi contravenţionale, în valoare de aproximativ 51,1 milioane lei şi circa 1.550 avertismente”, a transmis Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Potrivit sursei citate, acestora li s-au adăugat măsurile complementare privind oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare de peste 2,5 milioane de lei, oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de circa 10 milioane de lei (provenind atât din spaţiul european, cât şi din zona extracomunitară) şi oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 356 de magazine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anpc,
controale,
amenzi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici